У Львові створили комікс про волонтерів

98dc184f040da5de

У Львові створили україномовний комікс про волонтерство. Історія заснована на реальних подіях. Сюжет побудований навколо чотирьох волонтерів, які 7 років тому поїхали до Краматорська відбудовувати зруйновані від обстрілів будинки.

Про це повідомляє Суспільне.

«Комікси – вони стають популярніші зараз в Україні. І хочеться долучитися до цього процесу, підтримати створення українського контенту. В тому числі в такому вигляді – коміксу – мальопису. А в нас є багато історій, які ну просто ідеально лягають на написання коміксу», — каже авторка ідеї Мар’яна Фариняк.

Створила український комікс про волонтерство художниця Віра Кордоба. У цьому коміксі описується реальна історія заснування одної із волонтерських організацій країни.

Юрко Дідула – один із чотирьох головних героїв коміксу. Він пригадує, як запропонував поїхати на схід, аби ремонтувати будинки, директор їхньої компанії, хороший інженер.

«Кожен герой підмальовувався, власне, портретно. Я досліджувала купу фотографій, як виглядає міміка. В нас є два схожі герої, які при малюванні почали виглядати схожими. Ми були змушені змінити колір футболки одного з них, щоб їх можна було краще відрізняти», — каже художниця Віра Кордоба.

Загальний наклад коміксу – тисяча штук. Його роздадуть безкоштовно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: