Укртранснафта запустила нову ділянку нафтопроводу у Львівській області

нафтопровід
Фото ілюстративне.

АТ «Укртранснафта» ввела в експлуатацію нову трасу нафтопроводу — обхідну ділянку нафтопроводу «Броди-Держкордон» (магістральний нафтопровід «Дружба»).

Про це повідомляє Цензор.нет.

Крім того, компанія мінімізувала ризик забруднення Стрийського водозабору прісних підземних вод — одного з найбільших водозаборів у Львівській області та в Західному регіоні України.

Відзначається, що при перенесенні нафтопроводу компанія провела комплекс будівельно-монтажних, зварювальних і ізолюючих робіт. Загальна довжина кожної нитки побудованого нафтопроводу становить 11,7 км. Траса прокладена переважно по вододілах, що практично виключає ризик пошкодження нафтопроводу під дією природних факторів і забруднення водних об'єктів.

«Старий нафтопровід побудували 60 років тому і ввели в експлуатацію в 1962 році. За цей час він зносився. Ми заздалегідь піклуємося про модернізацію об'єктів, які можуть мати вплив на довкілля. Сьогодні нафта вже прокачується по новій гілці, а стара більше не несе загроз для довкілля і жителів регіону», -—цитує прес-служба заступника генерального директора «Укртранснафти» в Західному регіоні Ігоря Піту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: