В Україні почалася вакцинація від COVID-19 робочих колективів

20210226161059

В Україні почалася вакцинація проти COVID-19 робочих колективів компаній, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Розпочалася вакцинація проти COVID-19 компаній, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися. Їх щепитимуть вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Колективи вакцинуватимуть у кожному регіоні України в тій послідовності, в якій вони записувалися через контакт-центр МОЗ. Процес відбуватиметься поступово та залежатиме від кількості мобільних бригад з імунізації.

Колективи мають визначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації. Ця особа має скласти поіменні списки охочих щепитися. Коли підійде час щеплення колективу, відповідальна особа отримає всю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

До приїзду мобільної бригади колектив має забезпечити приміщення для вакцинації. Воно має бути чисте та добре освітлене, відділене від будь-яких виробничих або відкритих просторів з робочими місцями, мати вентиляцію та достатню площу для роботи бригади у складі не менше трьох осіб. Крім того, приміщення має бути обладнане кушеткою для пацієнтів, стільцями, столиками тощо. Також у приміщенні має бути доступ до рукомийника, диспенсер зі спиртовмісним антисептиком, та дезінфектант для обробки столика, де розгортається місце підготовки вакцини для щеплення. Кабінет також повинен мати доступ до WiFi.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: