На Львівщині відкриють нові центри вакцинації

IMG_5342

Центри вакцинації відкриють в маленьких містах щоб зробити її доступною для мешканців районів.

Центри вакцинації відкриють в маленьких містах, щоб зробити її доступною для мешканців районів.

Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Ми бачимо, що вже відкриті центри вакцинації показують високу ефективність, тому працюємо над тим, щоб у невеликих містечках відкривати вакцинальні центри і наблизити можливість імунізації для всіх охочих. Відтак, зараз напрацьовуємо не лише графік роботи вже існуючих восьми центрів, а й пропрацьовуємо, як зробити процес вакцинації максимально зручним», – розповів Орест Чемерис.

Зараз на Львівщині працюють вісім центрів вакцинації. У Львові вони розташовані на «Арені Львів», у ТРЦ Forum Lviv та в Центрі Довженка на Сихові. На території області відкрили п’ять таких пунків щеплень у Дрогобичі, Новояворівську, Стрию, Самборі та Червонограді. Від сьогодні щеплення робитимуть ще на двох нових локаціях у Львові – у ТРЦ «Вікторія Гарденс» та в ліцеї «Львівський».

Станом на сьогоднішній ранок, на Львівщині вже зробили 134 тисячі щеплень. При цьому 115 тисяч людей отримали першу дозу вакцини та 18 тисяч – другу.

За словами директора департаменту, від того, скільки мешканців Львівщини отримають щеплення, залежить наскільки буде потужною нова хвилю коронавірусу.

«Вакцинація – це завдання номер один і в максимально короткі терміни ми повинні вакцинувати все доросле населення. Треба розуміти, що нас очікує чергова хвиля зростання захворюваності на коронавірус і її агресивність залежить від того, скільки ми вакцинуємо людей. Вкотре наголошую, що вакцинація є єдиним методом, аби ми повернулись до нормального способу життя», – додав Орест Чемерис.

Як розповіла лікарка-інфекціоністка Львівської обласної інфекційної лікарні Людмила Гринів, 90% працівників закладу повністю вакцинувались від коронавірусу, тобто отримали дві дози щеплення та сертифікат про вакцинацію.

«Після вакцинації відзначаємо підвищений рівень імуноглобулінів у крові, що свідчить про ефективність отриманого щеплення», - розповіла вона.

Зараз у медзаклад, який може прийняти 200 ковідних хворих, перебуває 53 пацієнти з коронавірусом.

«Їх стан є середньоважкий, тривалість перебування у стаціонарі становить від 10 до 14 днів. Як правило, це пацієнти уже з ускладненнями, найчастіше - з пневмоніями. Клініка перебігу захворювання суттєво не змінилася. Такі пацієнти мають всі клінічні симптоми, які ми спостерігали і раніше», - додала Людмила Гринів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: