Площу біля УКУ перейменували

13_1624441198_1620x1080_1_0
Фото: ЛОДА

Студмістечко УКУ буде розташовуватися на площі Святої Софії Премудрості Божої. Саме у центрі університетського кампусу знаходиться церква Святої Софії – Премудрості Божої.

Ініціативу Українського католицького університету щодо перейменування площі приурочили до 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова, яку відзначатимуть 23-27 червня 2021 року, розповіли в пресслужбі облдержадміністрації.

«Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міської ради на сесії 20 травня 2021 року. Упродовж місяця Сихівська районна адміністрація має виготовити та встановити таблиці з новими назвами вулиці та площі», - сказано в повідомленні.

У храмі Святої Софії-Премудрості Божої владика Борис Ґудзяк провів святкову загальноуніверситетську Літургію, після чого відбулося освячення площі з нагоди її перейменування.

Сьогодні на площі також презентують фотовиставку Інституту історії Церкви, присвячену 20-й річниці паломництва святого Івана Павла ІІ в Україну. Фотовиставка ілюструє взаємини між Іваном Павлом ІІ та українцями протягом його понтифікату.

У XVI ст. територія, яка нині розташовується близько від кампусу УКУ, називалася Софіївка. Назва походить від того, що  львівська патриціянка пані Софія Ганльова в честь смерті свого чоловіка побудувала костел, який тепер є церквою св. Софії на розі вулиць Ярославенка і Франка. Так територія довкола костелу отримала назву Софіївка, і, вочевидь, охоплювала нинішні межі кампусу УКУ, бо територія з такою назвою не має чітких меж.

Окрім того, у цій місцевості розташований університетський храм св. Софії –Премудрості Божої. У традиції львівських називництв декілька площ (пл. св. Теодора, св. Юра), носили чи носять імена тих святих, храми якої посвяти розташовані поруч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: