Росіяни відкрили вогонь у бік британського есмінця у Чорному морі (відео)

d097bc6-esminets-chorne-more
Defender

Міноборони Росії заявило, що російський прикордонний сторожовий корабель відкрив попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великої Британії «Defender» у Чорному морі, а бомбардувальник Су-24М виконав «попереджувальне бомбометання» через нібито «порушення кордону РФ» поблизу окупованого Севастополя.

Про це пише Українська Правда.

За твердженням Міноборони РФ, есмінець був попереджений про застосування зброї в разі порушення «державного кордону РФ», але "на попередження не відреагував".

Тому «о 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу».

Крім того, російський бомбардувальник Су-24М виконав попереджувальне бомбометання для зупинки «порушення російського державного кордону» в Чорному морі.

У Міноборони РФ заявили, що британський корабель «Дефендер» покинув «територіальне море Росії» після «попереджувальних» дій росіян.

Російські бомбардувальники використали чотири осколково-фугасні авіабомби для припинення дій британського корабля.

Міністерство оборони Великої Британії заперечило обстріл росіянами есмінця HMS Defender біля берегів Криму, заявивши, що корабель здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після інциденту із есмінцем Британії у Чорному морі заявив, що Україні необхідна якісно нова взаємодія із членами НАТО у Чорному морі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: