Мінекономіки підвищило середню вартість дизпалива та бензину

azs

Міністерство економіки підвищило середню вартість бензинів і дизпалива, на підставі якої розраховується гранична роздрібна ціна палива на АЗС.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з даними на сайті міністерства, на підставі розрахунків НАК «Нафтогаз України» середня вартість 1 літра бензину ULSD 10 ppm становить 25,84 грн за літр, дизпалива — 22,23 грн за літр.

Отже, в порівнянні з другою декадою червня, ціна бензину підвищена на 2 коп., а дизельного палива — на 14 копійок за літр.

Відповідно, з урахуванням максимальної торговельної націнки, яка згідно з постановою уряду про держрегулювання цін повинна бути не більше 5 грн/л на бензин і 7 грн/л на дизельне паливо, гранична вартість бензину становить 30,84 грн/л, дизпалива — 29,23 грн/л.

Нагадаємо, 2 червня Кабінет міністрів вніс зміни до методики визначення середньої оптової ціни на бензин і дизельне паливо. Від цієї ціни АЗС можуть встановлювати свої надбавки. Постанова була ухвалена на засіданні Кабінету міністрів. Кабінет Міністрів і більшість великих мереж АЗС країни 2 квітня поточного року підписали меморандум про створення добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів, а також про задоволення потреб споживачів на період карантинних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: