Міноборони США передало військовому госпіталю на Львівщині медобладнання (фото)

img_3327

У рамках «Ініціативи безпекової допомоги Україні» від Міноборони США минулими вихідними госпіталь Нацгвардії, що дислокується в місті Золочів, отримав медичне устаткування на суму близько 15 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

Це польовий мобільний медичний пункт, пересувний рентгенологічний кабінет та діагностичне обладнання, завдяки якому  медики госпіталю зможуть діагностувати та надавати фахову невідкладну медичну допомогу в польових умовах та під час виконання завдань за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, у 2020 році Національна гвардія України в рамках ініціативи з безпекової допомоги США для України отримала медичного обладнання на суму майже 75 млн гривень.

Також під час робочого візиту командувач Нацгвардії генерал-полковник Микола Балан вручив керівництву госпіталю сертифікат, завдяки якому медичний заклад отримає обладнання на суму близько 600 тисяч гривень.

Обладнання, яке отримав госпіталь:

  • Високоточний авторефкератометр Smart RK-11 з великим набором функцій. Зокрема, його використовують для проведення рефрактометрії ока, тобто аналізу оптичних властивостей органу зору людини для виявлення різного спектру патологій.
  • Монітор показників життєдіяльності Propag M, який спеціально розроблений для суворих умов експлуатації. Монітор пацієнта призначений для постійного контролю параметрів життєдіяльності оперованих і тяжкохворих пацієнтів.
  • Мобільна цифрова рентгенівська система SOLTUS 100, яка використовується в польових умовах, мобільними або амбулаторними підрозділами та у складі хірургічних комплексів при надзвичайних випадках та екстремальних ситуаціях.
  • УЗД апарат Simens P500 – портативний ультразвуковий сканер, який використовується для досліджень органів черевної порожнини, нирок, поверхневих органів і структур, серця і судин.
  • Ще 413 тис. гривень було виділено командувачем Нацгвардії для госпіталю на обладнання системою бактерицидної рециркуляції для знезараження повітря.

Військовий госпіталь Національної гвардії України – це єдиний лікувальний заклад у Нацгвардії. Тут надають кваліфіковану медичну і консультативну допомогу військовослужбовцям, а також членам їхніх сімей, здійснюють госпітальну та гарнізонну військово-лікарську експертизу і проводять медичний огляд військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: