Місця неподалік Львова, де можна провести незабутні вихідні

wp5961128
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

Львівщина багата на красиві природні місця, які варто побачити. 

Львівщина багата на красиві природні місця, які варто побачити.

ІА Дивись.info підготувала підбірку мальовничих місць області.

Озеро Задорожнє 

Недалеко від Львова знаходиться озеро Задорожнє. Біля водойми облаштована необхідна інфраструктура. Тут є магазини і кафе, дитячий майданчик, волейбольне поле. Можна взяти в оренду альтанку з мангалом. Поруч є парковка для автомобілістів. Навколо озера також є можливість орендувати житло, щоби заночувати.

Як добратись до озера Задорожнє зі Львова

На авто на південь трасою Е471 до села Дроговиж, далі звернути направо до самого озера. Або ж електричкою до Задорожнього, вона ходить регулярно, кілька разів на день.

Урицькі скелі та Тустань

Одним з найвідоміших місць відпочинку на Львівщині є національний парку «Сколівські Бескиди» та залишки древньої фортеці Тустань посеред так названих Урицьких скель. На самих скелях збереглись петрогліфи – висічені в камені малюнки, що зображують Сонце, тварин, людей та інші символи.

Як добратись до Тустані зі Львова

Автомобілем на південь трасою Е471 до Стрия, а потім повернути на Дрогобич, звідти на Східницю. Автобусом до Східниці, звідти ще 7 км пішки.

Заповідник «Розточчя»

Назва заповідника означає, що це місце, звідки беруть свої витоки численні річки, які потім несуть свої води до Чорного та Балтійського морів. Територія його охоплює понад 2 тисячі гектарів, а на північному сході Розточчя межує з Яворівським національним природним парком. В заповіднику можна зустріти безліч рідкісних видів рослин та тварин, у тому числі червонокнижні, такі як горностай, лелека чорний, махаон та інші.

Як добратись до Розточчя зі Львова

Автомобілем їхати на захід трасою М10 понад 30 км, недоїжджаючи до Новояворівська, звернути праворуч.

Турківський кар’єр

Недалеко від польського кордону на околиці Турки знаходиться цей кар’єр. Затоплений, з крутими кам’янистими берегами, цей кар’єр ще називають Блакитним озером за надзвичайно гарний колір води. Тут досить глибоко, і дно не найбільш безпечне, тож купатись тут заборонено.

Як добратись до Турківського кар’єру зі Львова

Машиною на південний захід близько 140 км трасі Н13 до міста Турка.

Національний природний парк «Північне Поділля»

Національний природний парк «Північне Поділля» охоплює частини Бродівського, Золочівського та Буського районів Львівської області. У парку є не лише унікальні ландшафти, але й старовинні замки, монастирі, церкви та музеї. Цікавою точкою мандрів стане гора Біла. З неї відкривається неймовірний вид на рівнини Малого Полісся, загадковий Олеський замок та частинку Подільського горбогір’я. На території «Північного Поділля» є залишки давньоруського городища (хутір Пліснесько), старовинний Василіанський монастир (XVII-XVIII ст.), Золочівський замок, незвичні скелі.

Як добратись до Національного природнього парку «Північне Поділля»

Зі Львова на власному автомобілі можна доїхати за 1,5 годину (90 км). Дорога до парку веде через село Підгірці. Також можна дістатися автобусом Львів — Рівне.

Лавандове поле

На Лавандовому полі можна зробити атмосферні фото, прогулятися парком та дізнатися більше про плантацію рослин. Лавандове поле у селі Стрілки вважають одним із найбільших на території України.

Для прогулянок та фотосесій власники відкрили 10 га плантацій, де висаджені понад 26 тисяч квіткових кущів. Наразі кущі лаванди ще не зацвіли. Вхід на територію платний. Одному мандрівнику доведеться віддати 50 гривень, а для дітей та пільгових категорії вхідний квиток коштуватиме - 30 грн. З 19 червня парк працює щодня з 10:00 до 19:00.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: