У Львові вдесяте стартував Leopolis Jazz Fest

_MYL7566

У Львові сьогодні розпочався Х міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest.

Упродовж 5 днів на сценах Leopolis Jazz Fest виступить близько 200 музикантів з 18 країн світу.

«Ми дійсно дуже серйозно готувалися, і ви сьогодні бачите тільки маленьку верхівку цього айсберга з точки зору безпеки, порядку – все є», - розповів під час пресконференції міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Leopolis Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році. Щорічно його відвідує понад 100 тисяч гостей з України та іноземних країн. 2016 рокубританське видання The Guardian визнало Leopolis Jazz Fest одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Через пандемію X Leopolis Jazz Fest був перенесений з 2020 року на 2021.

Минулого тижня Україна увійшла в «зеленому» зону, тому завдяки масовому тестуванню на фестивалі під час концертів можна знаходитися без масок.

«Ще навесні ми почали розмову з Андрієм Івановичем про те, що, незважаючи на ризики пандемії, спробуємо запропонувати новий формат проведення фестивалю для того, щоб життя тривало, а його без джазової музики надто важко уявити, як і надто важко вже уявити Львів без джазу. Тут також будуть відбуватись дискусії щодо викликів і можливостей, які стоять перед концертними організаціями, перед креативними індустріями. Тому буде кілька днів не тільки насолоди від музики, але й цікавих і змістовних розмов», – заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

«Цей фестиваль є для нас величезним викликом та величезним експериментом. Ми намагаємось гідно вийти із ситуації. Я б дуже хотів, щоб цей фестиваль став початком першого вільного подиху, аби потихеньку виходити з цієї кризи – кризи, пов’язаної з ковідом, з політикою, з економікою. Я гадаю, ми маємо зробити цей фестиваль незабутнім. Команда заходу робить неможливе. Цьогоріч дуже гарний баланс на всіх сценах, тож люди зможуть послухати різну музику», – додав артдиректор Leopolis Jazz Fest Олексій Коган.

Для гостей та жителів Львова працюватимуть дві сцени у центрі міста з вільним доступом – на площі Ринок та у дворі Палацу Потоцьких. Концерти відбудуться за участі провідних європейських груп та колективів з Австрії, Італії, Іспанії, Литви, Люксембургу, Німеччини, Польщі, Туреччини, Франції, Швеції та Швейцарії.

Цього року для гостей фестивалю працюватимуть три пікнікові зони, де на великих світлодіодних екранах будуть транслюватися концерти головної сцени ім. Едді Рознера. Вхід у всі пікнікові зони тільки за квитками з символічною вартістю (з метою контролю кількості відвідувачів). Найбільша пікнікові зона буде на території стадіону «Юність» в парку ім. Богдана Хмельницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: