У Львові відкриють виставку картин-анімацій українських мистців-емігрантів

_1624526905_543x285_3_0_nw

На виставці авторами експозицій будуть відомі у світі мистці українського походження, які через різні політичні, економічні та соціальні обставини змушені були покинути Україну в процесі чотирьох хвиль еміграції.

Про це повідомляє ЛОДА.

Відбудеться виставка під назвою «Українські герої - мистці у світі» - 25-30 червня у Львівському Палаці Мистецтв. На стінах Палацу мистецтв оживуть картини відомих українців, які на різних континентах планети, в Бразилії, Аргентині, США, Канаді, Англії, Австралії, Німеччині, Франції, були промоутерами України та української ідентичності. Картини  Мігеля Бакуна, Бориса Крюкова, Володимира Савчака, Юрія Соловія та Едварда Козака, Емми Андієвської  та Олександра Грищенка

Картини будуть представлені у форматі цифрового мистецтва. Доповненням до виставки будуть мистецькі інсталяції на тему «моє коріння на чужому ґрунті».

Основна мета проєкту - розкрити ширше поняття «український герой», і передусім для української молоді, показати ширшу палітру відомих українців, які мали дуже складні життєві обставини, проте, завжди у різних географічних контекстах гордо демонстрували свою українську приналежність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: