В Україні зафіксовано два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом Дельта

коронавірус
Фото з відкритих джерел.

На 23 червня в Україні зафіксовано два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом Дельта. Зараз пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва під медичним наглядом.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я ЛОДА.

«В Україні зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби викликані штамом Дельта. Секвенування вірусу та підтвердження мутації було проведено Інститутом молекулярної біології та генетики 22 червня 2021 року», - повідомив Ігор Кузін.

Він додав, що для зменшення ризику поширення штаму Дельта в Україні, на сьогоднішньому засіданні Уряду вже підтримали впровадження низки заходів.

Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 р.

Нагадаємо, новий різновид штаму коронавірусу «Дельта Плюс» виявили в десяти країнах – Індії, США, Великобританії, Португалії, Швейцарії, Японії, Польщі, Непалі, Китаї і Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: