Заступника начальника відділу кримінальної поліції у Львові залишили від вартою, щоб не тиснув на свідка

Наркоторговці
фото ілюстративне.

Адвокатам заступника начальника відділу кримінальної поліції Львівського районного управління поліції Юрія Фока не вдалося змінити йому запобіжний захід.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду залишила їхню апеляційну скаргу без задоволення.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів.

22 травня суд призначив Юрію Фоку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці із можливістю внесення 2,27 млн грн застави. Він є одним із підозрюваних у справі торгівлі наркотиками, нібито входив до групи, яка налагодила у Львові продаж важких наркотиків та психотропних речовин – амфетаміну, «Альфа PVP», метадону і героїну.

Офіційно його підозрюють у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб), ч. 2 ст. 372 ККУ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності).

Адвокати працівника поліції стверджували, що слідчий суддя не вник у суть справи, а також не перевірив наявні докази, мовляв, що немає жодного належного та допустимого доказу, який би свідчив і вказував про те, що працівник поліції якимось чином причетний. А призначений розмір застави є неадекватним, бо Фок не має у власності жодного нерухомого майна, транспортних засобів, а його офіційний дохід за 2020 рік становить менше 281 тис. грн.

Натомість колегія суддів вирішила, що підозра обґрунтована, а підозрюваний, перебуваючи на волі, може незаконно впливати на свідків (важливих свідків є лише троє). Крім того, Юрій Фок після того, як дізнався про те, що свідок працює під контролем правоохоронних органів, вже намагався здійснити на нього тиск. Тому розмір застави у 2,27 млн грн є справедливим і не порушує права підозрюваного.

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

У цій справі під підозрою й інші працівники поліції: Денис Антонець, Назарій Сенник, а також екс-працівник Святослав Бурбан.

«Наші гроші. Львів» розповідали, що викрити групу вдалось за допомогою агента, якого поліцейські залучали як понятого і помічника. Згодом вони дізнались про його діяльність на користь ДБР та прокуратури і намагались сфабрикувати проти нього кримінальне провадження. Особа, яка погодилась свідчити проти агента, також звинувачується у зберіганні наркотиків, але наразі їй призначили домашній арешт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: