Блаженніший Святослав відвідав «Книжковий арсенал» і роздавав автографи

knizhkoviy-arsenal-620x400
Фото з відкритих джерел.

Вчора, 24 червня, на відкритті «Книжкового арсеналу» у столиці побував глава УГКЦ Блаженніший Святослав, де він підписував книжку, співавтором якої він є.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила письменниця Оксана Забужко.

«І яких тільки чудес не побачиш на «Книжковому арсеналі»! Наприклад, у день відкриття Блаженніший Святослав сам підписував на стенді видавництва наш із ним «Апокриф»!

(Підказка: стенд видавництва «Комора» D 3.01, будете – спитайте, може, в них ще кілька примірників з автографом Блаженнішого лишилось?)

А сьогодні я підписуватиму (і завтра теж)», – написала Оксана Забужко.

Книжка «Апокриф», як зазначено в анотації, про складні й глибоко драматичні стосунки Лесі Українки з християнством, котрі cтановлять ядро її зрілої творчості, ніколи ще не були предметом професійного богословського аналізу. Московська синодальна цензура забороняла твори письменниці «за безбожництво», радянська комуністична хвалила «за атеїзм» і водночас ті самі п’єси не допускала на сцену. Тож смисл тієї запеклої «релігійної війни», яку провадять герої Лесі Українки і вона сама з офіційною церквою, залишався для читача закритим. Аж до сьогодні, коли Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук і письменниця Оксана Забужко зустрілись, щоб обмінятися думками про твори Лесі Українки на сюжети з євангельської та ранньохристиянської історії. Пропоноване видання містить записи чотирьох таких розмов, а також аналізовані тексти Лесі Українки в авторській редакції.

Нагадаємо, вчора у Києві відкрився 10-ий ювілейний «Книжковий арсенал».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: