Чи спаде спека: якими будуть вихідні в Україні

454a5cb-speka--1-

В Україну вихідними йде послаблення спеки. Вже навіть сьогодні у західних областях температура повітря через фронтальні дощі впала до +23 – +27 градусів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомили синоптик Наталка Діденко.

«У суботу повітряна маса з лагіднішими градусами охопить Захід України, Житомирщину, Вінниччину, очікується +23 – +29, подекуди до +30 градусів.

Проте решта території – більшість Півночі, Центру, Схід та Південь – завтра ще смажитимуться на атмосферній пательні, +30 – +37 градусів.

У неділю, 27-го червня, спека «здується» вже на значній частині території України, хіба що Луганщина ще попече надвисокими градусами.

26-27 червня Україну із заходу на схід перетинатиме холодний атмосферний фронт.

У його зоні – неймовірні термічні контрасти, від +37 градусів перед ним до +23 градусів за ним», – пише Наталка Діденко.

І зазначає, тому дощі та грози можуть подекуди супроводжуватися сильними зливами, градом та шквалами.

«За такої синоптичної ситуації з такими контрастами навіть є ймовірність смерчів! Ймовірність.

Грозові дощі очікуються 26-го червня у західних областях, північних, у більшості центральної та південної частин України.

Схід, Дніпропетровщина ще побудуть у сухому повітря.

А в неділю, 27-го червня, до вечора, дощі та грози поступово досягнуть і наших східних областей.

У Києві завтра ще спекотно, до +33 градусів, проте є ймовірність дощу з грозою. Особливо уважно до себе людям із серцево-судинними недугами - буде мінятися тиск, температура, вологість.

У неділю в Києві нарешті стане легше дихати, температура повітря впаде до +27 – +28 градусів. І також пройдуть місцями дощі з грозами», – повідомляє фахівчиня.

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила нам, що 24 червня у Києві: «Максимальна температура повітря після полудня у столиці піднялась до +35,5°С, перевищивши попередній рекорд для цього дня у 1924 році на 2,3°С, а для червня в цілому на 0,5°С. Попередній історичний максимум для першого місяця літа тримався з 1885 року».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: