Депутат Львівської міськради збудує біля стадіону «Україна» сім багатоповерхівок

18 24_Актив Комплект_Липова Алея 5.08

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво семи будинків на вулиці Липова Алея.

Зокрема виконком видав ТзОВ «Актив Комплект» містобудівні умови та обмеження на будівництво 5 житлових багатоповерхівок і двох багатофункціональних будівель на вул. Липова Алея, 5.

Як розповіла авторка проєкту у житловому кварталі зведуть дитсадок, будівля матиме півтори тисячі квадратних метрів, а під кожною житловою секцією буде парковка із розрахунком – одне паркомісце на одну квартиру.

«Дві крайні споруди – це споруди громадського призначення. Будівля під номером 7 – це будівля багатофункційна включає дитячий дошкільний заклад і оздоровчий СПА-центр. На ділянці переважатиме житлова забудова. Поверховість забудови від 5-ти до 7-ми поверхів. Є одна 9-поверхова будівля. У спортклубі заплановано великі тренажерні зали, великий басейний комплекс. Усі спортивні приміщення з басейним комплексом займатимуть понад 4 тисячі кв. метрів», – розповіла архітекторка.

Загалом у комплексі буде 1072 паркомісця, а дитсадок розрахований приблизно на 80 місць. У другій багатофункціональній будівлі має бути апарт-готель.

Під час засідання представники забудовника погодились підписати меморандум з мерією, в якому зобов’язуються будувати, згідно з погодженим проєктом, а про суттєві зміни повідомляти міську раду.

Майбутній комплекс постане на місці колишнього ринку, поблизу стадіону «Україна». У лютому сесія міської ради погодила детальний план цієї території. Своїм рішенням депутати віднесли землю до зони громадської забудови (Г-2) та зони  багатоповерхової житлової забудови (Ж-3). Площа ділянки становить 2,8 га.

Максимальна висота житлових будинків становитиме від 11,1 м до 30,75 м, а багатофункціональних – 31,9 м. Максимальний відсоток забудови ділянки – 40%.

Власником ТзОВ «Актив Комплект» є депутат міської ради від «Європейської солідарності» Олексій Різник. Він є головою комісії архітектури, містобудування та розвитку територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: