«Санітарки нам не потрібні»: у Стрийській поліклініці звільнять 33 медпрацівників

1d9528262ab76451
Фото: Суспільне.

У Стрийській центральній міській лікарні, що на Львівщині, звільняють молодший медичний персонал. Під скорочення потрапило більше 30 медиків.

Керівництво пояснює, що в поліклініці відбувається реорганізація працівників. Лікарів переводять у інший заклад, втім такої кількості молодшого персоналу там не потребують.

Про це повідомляє Суспільне.

Віра Сторожук працює прибиральницею у Стрийський поліклініці 13 років. Жінка каже, що окрім своїх обов’язків їй часто доводиться виконувати роботу санітарки. Вона одна із 33 працівників, яких мають скоротити. Нової роботи жінка не знайшла.

«Кажуть, що санітарки нам не потрібні, а коли щось треба носити тяжке: шафи, крісла, лавки — санітарок кличуть. Мені за квартиру платити треба, в мене є діти, є внук, хто мені має дати гроші? Я одинока», — каже працівниця.

Скорочують працівників у Стрийській поліклініці через відсутність фінансування. Ще одна причина — молодшого персоналу забагато.

«Скорочуються в нас в основному медсестри. Раніше медсестра сиділа з лікарем на прийомі. Зараз лікар сам сидить на прийомі. Має електронну базу свою і вводить своїх всіх пацієнтів туди. Також нам не потрібно буде стільки санітарок в поліклінічному відділенні. Ми залишаємо тільки прибиральниць службових приміщень, а такі санітарки вони не передбачені контрактом НЗСУ», — каже директор Стрийської міської лікарні Осип Бегей.

У Стрийській громаді зараз є 7 лікарень. Дві з з них хочуть об’єднати, тому працівників наразі забагато. Начальник Стрийського відділу охорони здоров’я Ігор Равлінко каже, якщо з’являться вакансії — їм запропонують роботу.

«Ми беремо всіх, однозначно, записали контактні телефони, ми будемо з ними зв’язуватись. Коли буде об’єднана лікарня, ті працівники будуть потрібні», — каже Ігор Равлінко.

Працівників поліклініки попередили про скорочення за два місяці, як того вимагає закон. Вони працюватимуть до кінця липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: