Велодоріжки та зелений туризм: як на Львівщині підтримують галузь, що постраждала від пандемії

1_29__1569853127_2048x1360_1_0-696x462

Туризм залишається у переліку галузей, які зазнали найбільших втрат від пандемії COVID-19.

Попит на подорожі не зник, але карантинні обмеження та міркування безпеки спонукають туристів обирати не великі готелі, а зелені садиби, замість групових турів – індивідуальні мандрівки.

З огляду на це, на Львівщині намагаються стимулювати розвиток місцевого туризму, зокрема зеленого, а також веломандрівки. Область позиціонують як регіон здорового і безпечного відпочинку

Як розповів Дивись.info заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, цьогоріч мають завершитися кілька проєктів щодо ознакування та будівництва нових велодоріжок.

«Це ознакування веломаршрутів, зокрема тих, що включені у національну та міжнародну мережу. Наприклад, велосипедний шлях, що пролягатиме від Високого Замку до Ведмежого притулку «Домажир».  Він буде ознакованим і стане гарним доповненням міжнародного шляху в межах проєкту «РовеЛове Розточчя» – разом попри кордони», – розповів Віталій Загайний.

Цьогоріч також завершується спільний проєкт Славської ОТГ, Львівської ОДА та Євросоюзу «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині». У межах цього проєкту секторальної підтримки раніше було збудовано спеціалізовану велосипедну трасу (2,14 км) на горі Погар, призначену для маунтбайку, з 24-ма трамплінами різних конфігурацій. Крім того, «Велокарпатія» передбачає спорудження велодоріжки, покритої бруківкою, від залізничної станції Славського до села Волосянка. Її загальна протяжність – 6,8 км.

Ще один проєкт – «ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури та будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець – Орів – Борислав − Східниця». Він реалізується коштом ДФРР.

В області також намагаються підтримати фермерські господарства, які готові працювати у туристичному форматі. Йдеться зокрема про їхню промоцію.

«Зараз в області налічується понад 700 фермерських господарств. Майже три десятки із них готові приймати туристів. Господарства, які мають зручне розташування, виявляють великий інтерес до цієї теми. Туристам пропонують активності на природі у сільській місцевості та здорову їжу. У березні стартував проєкт «Експедиція громад: фокус на туризм». В межах цього проєкту ми побували вже в 10 громадах. Ми збираємо туристичних операторів і показуємо їм ці локації. Під час таких поїздок обов’язковою є зустріч з представниками місцевого туристичного бізнесу – власниками готелів, ресторанів, пунктів прокату, ферм. На таких майданчиках вони обмінюються контактами та інформацією. На основі цього оператори складають нові туристичні маршрути», – розповів Віталій Загайний.

Він додав, що Львівщина посіла друге місце серед найпопулярніших туристичних місць в Україні.

«За результатами соціологічного дослідження Міністерства культури та інформаційної політики, наша область потрапила до трійки найпопулярніших туристичних напрямків України. Також регіон увійшов до 5 напрямків, які б українці хотіли відвідати у майбутньому», – розповів заступник голови ЛОДА.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: