11 простих рецептів льодяних лимонадів: вистачить на все літо

limonade
Фото: Всвіті

Літо, розпал спеки, і хочеться додавати лід практично у все що їси чи п’єш. Якщо чай чи кава, то холодні. Робити різні лимонади і навіть під вечір вихідного, коли плануєш випити келих вина, змішати його з льодом.

Але щоб все було не так просто, крім льоду напої можна поєднувати з різними компонентами. Зробити так, щоб коктейлі не лише освіжали, а й своїм смаком допомагали насолоджуватись літнім сезоном.

Пропонуємо декілька рецептів, щоб протягом літа комбінувати їх під настрій:

Прості та дієтичні

Такі добре робити на ранок чи брати з собою в дорогу. Візьміть воду, додайте до неї декілька скибочок лимону та покладіть в холодильник. Ця вода буде основою для наступних простих напоїв:

1. М’ята та імбир. Подрібніть ці два компоненти та перетріть їх разом. З льодом додайте у лимонну воду.

2. М’ята та полуниця. М’яту покришіть одразу та додайте в воду з лимоном. Полуниць поріжте на декілька частин і додайте в коктейль разом з льодом.

Солодкі фруктові

3. Візьміть газовану воду, покладіть її в холодильник. Одне яблуко очистіть від шкірки і перетріть в пюре. Помістіть його в формочки для льоду і поставте в морозилку. Склянку малини перетріть через сито, змішайте зі столовою ложкою меду або цукру. Поставте у мікрохвильову піч на 1-2 хвилини та остудіть.

Коли малина охолоне — збийте міксером її з мінералкою, а потім ще трохи з замороженим яблучним пюре.

4. Змішайте разом столову ложку меду та склянку полуниці, поставте у мікрохвильову на кілька хвилин, перетріть в пюре та залиште охолоджуватись. Потім додайте до полуниці декілька листочків подрібненого базиліку. Розлийте суміш у формочку для льоду та поставте в морозилку.

Мінеральну воду змішайте з 2-3 скибочками лимона та поставте в холодильник. Коли полуничний лід замерзне — додайте його в мінералку та збийте трохи міксером. Можна також просто подрібнити його ножем та кинути шматочки у воду.

На основі вина

5. Візьміть пляшку білого сухого вина, 2 стиглих персики та 2 скибки стиглої дині. Також, 100 мл рому, 2 ст.л меду і 2 склянки льоду. Персики та диню подрібніть шматочками, змішайте з ромом і медом, поставте у мікрохвильову піч на декілька хвилин. Вино ставте у холодильник. Лід трохи подрібніть. Коли фруктова суміш охолоне — змішуйте всі компоненти разом і розливайте по склянках.

6. Візьміть пляшку рожевого вина. Склянку малини, 1 велику грушку та 100 мл рому. А також 500 мл лимонаду солодкого газованого. Лимонад та вино сховайте в холодильник разом з льодом. Яблуко очистіть від шкірки, подрібніть кубиком та залийте ромом. Поставте у мікрохвильову піч на пару хвилин. Потім залиште охолоджуватись. Малину можна трохи засипати цукром (за бажанням) щоб вона пустила сік, але не подрібнюйте.

Коли яблука з ромом охолонуть — залийте їх у келихах вином. Додайте 2/3 склянки лимонаду і малину для прикраси. Охолодіть невеликою кількістю льоду.

На основі міцного алкоголю та чаю

7. Заваріть 1 літр чорного чаю та залиште холонути. Візьміть 2 стиглих персики, цедру 1 лимона, декілька листочків м’яти та 200 мл віскі. Персик поріжте дрібно, перетріть м’яту з цедрою та додайте до цих компонентів ложку цукру. Поставте їх у мікрохвильову піч на декілька хвилин, остудіть за замішайте в чай. Додайте в склянку лід, залийте фруктовим чаєм.

8. Заваріть 1 літр зеленого чаю з жасмином та залиште холонути. Візьміть 200 мл рому, 1 ч.л імбирного пюре, 1 ст.л меду та 1 велику грушку. Пюре змішайте з медом і ромом, нагрійте на легкому вогні. Грушку наріжте тонкими смужками та додайте в ромову суміш. Залийте все холодним чаєм та додавайте лід при подачі.

Холодні кавові напої

9. На 2 порції: Зробіть 150 мл дуже міцної кави, розлийте її в формочки для льоду і поставте у морозилку. 300 мл молока змішайте з 1 ч.л меду і дрібкою мускатного горіха. Коли кава перетвориться у лід — додайте в молочну суміш і збийте міксером, щоб лід трохи подрібнився.

10. На 2 порції: Зробіть 100 мл міцної кави, візьміть 2 скибочки лайма, 2 ч.л коричневого цукру та 200 мл холодної солодкої газованої води. Лайм потовчіть з цукром, залийте газованою водою та додайте лід. Зверху влийте міцну чорну каву.

11. На 2 порції: 150 мл дуже міцної кави, декілька кубиків льоду, 2 скибочки лимона та 350 мл апельсинового соку. Сік поставте у морозилку разом з льодом. Лимоном можна прикрасити склянку, помістити в склянку спочатку лід, потім сік, а зверху — налити чорну каву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: