Топ-7 голлівудських фільмів, у яких знялися актори українського походження

Qct7K2ijc6PdSlN0xy5Ctx7Hk7M1CX6q
Фото з відкритих джерел.

Про те, що в Голлівуді працює чимало українців – давно не секрет. Вони змогли не просто реалізувати свій потенціал в чужій країні, а завоювати серця мільйонів. 

Про те, що в Голлівуді працює чимало українців – давно не секрет. Вони змогли не просто реалізувати свій потенціал в чужій країні, а завоювати серця мільйонів.

ІА Дивись.info підготувала підбірку найкращих фільмів з американськими акторами українського походження.

«Вище неба»

Райан Бінгем - фахівець за звільнень: його наймають різні компанії з усіх куточків країни, щоб він швидко та оперативно звільнив непотрібних співробітників. Інший на місці героя давно б впав в депресію, але чоловік неймовірно любить свою роботу, вже вивчив напам'ять усі аеропорти і саме там почувається найкраще. Бінгем вигадав теорію, згідно з якою все життя кожної людини повинне уміщатися в одному рюкзаку. Цей принцип зацікавлює безліч людей, тому герой іноді читає лекції і ділиться своїми міркуваннями з усіма охочими. Одного разу всі його вигадки зазнають краху. Молода і амбітна співробітниця його агентства вигадує систему дистанційних звільнень, а значить, відрядження, які такі дорогі серцю Райана, скоро припиняються. Одночасно в одному з готелів він знайомиться з жінкою, яка повністю згодна з його теорією. Однак сам Бінгем настільки зачарований новою приятелькою, що готовий відмовитися від аскетичного рюкзака і знайти час для «серйозних відносин», які раніше здавалися йому зайвими.

У цьому фільмі зіграла Віра Фарміга – дочка українських емігрантів, яка народилася в штаті Нью-Джерсі, але до шести років взагалі не говорила англійською. Майбутня актриса ходила в українську католицьку школу і навіть виступала в українському народному ансамблі. За роль у фільмі «Вище неба» акторка була номінована на «Оскар».

Кадр з фільму.

«Крамер проти Крамера»

Тед Крамер нарешті отримує шанс зробити кар'єрний стрибок у своїй рекламній фірмі. Він працював дуже довго та дуже наполегливо, і тепер всі його праці принесли плоди. Окрилений він повертається додому – до дружини і сина. І тут його чекають зовсім не дивовижні новини. Виявляється, його дружина Джоанна втомилася від того життя, яке їй доводиться вести, і йде з сім'ї, щоби спробувати знайти себе. Спочатку Тед впевнений, що дружина повернеться дуже скоро. Але дні минають, а від неї немає жодних звісток. Теду доводиться самому дбати про сина, а це, як з'ясовується, справа непроста, тим більше, що хлопчик дуже сумує за мамою. Поступово стосунки між батьком і сином покращуються, але водночас на роботі справи Теда йдуть дедалі гірше. Він почав розуміти вчинок Джоани, та й, здається, сам примудрився знайти себе. Через півтора року, коли життя маленької сім'ї вже усталилося, блудна мати знову з'являється в місті. Джоанна змогла знайти своє місце і тепер хоче забрати сина з собою.

Головну роль, за яку ще й отримав «Оскар», зіграв Дастін Гоффман. Батьки Дастіна емігрували в США з Києва після того, як на їхніх очах розстріляли бабусю і діда. Про своє єврейське походження актор дізнався не відразу, оскільки в його родині не було прийнято відзначати будь-які релігійні свята, а своє українське коріння Гоффман виявив тільки в 78 років в передачі «Розшукуючи ваше коріння».

Кадр з фільму.

«Чорний лебідь»

Сюжет фільму показує боротьбу вищого і нижчого «Я», які вбивають балерину Ніну, котра подає великі надії в балеті. Весь світ захоплений її досконалістю, вона справжній білий лебідь. Кар'єра Ніни йде вгору і вона щаслива, але тут на сцені з'являється чорний лебідь. Чорний лебідь підлий, злий і безсоромний, він готовий піти на все, щоб обійти Ніну і вийти на провідні ролі в театрі. Наближається дуже важлива подія, постановка «Лебединого озера» і боротьба між балеринами виходить за межі реальності.

Міла Куніс була номінована на «Оскар» за роль Чорного лебедя. Акторка народилася в Чернівцях і переїхала в Лос-Анджелес разом з сім’єю в дев’ятирічному віці. Їй було важко звикнути до нової культури, вивчити мову і адаптуватися до іншої країни. Однак їй вдалося стати справжньою зіркою.

Кадр з фільму.

«Монахиня»

Серед лісів і гір загадкової Румунії стоїть самотній монастир, де відбуваються страшні речі. Одна з черниць зробила страшний гріх – вона наклала на себе руки. Тепер її дух буде бродити монастирем. Розслідувати цю справу з самого Ватикану відправили священника з не найкращою репутацією і молоду послушницю, якій ця сама черниця не раз приходила у видіннях. Після прибуття вони розуміють, що цей замок у Румунії сповнений злих духів. Знайшовши на одних з дверей видряпаний напис «Тут закінчується Бог», вони починають розуміти, що не тільки життя, а й віра людей пройде нелегке випробування.

Головну роль у цьому фільмі зіграла Таїсса Фарміга — американська акторка українського походження, найбільш відома своїми ролями у серіалі «Американська історія жахів». Молодша сестра акторки Віри Фарміги.

Кадр з фільму.

«Міські піжони»

Мітч Роббінс і його троє друзів, змучившись від одноманітного життя, шукають пригод по усьому світу. На 39-річчя Мітча друзі роблять йому подарунок: можливість поїхати на Дикий Захід, щоби на деякий час стати ковбоєм. Туристична поїздка перетворюється суворим випробуванням, витримати яке зможуть тільки справжні чоловіки.

«Оскар» за роль у цьому фільмів отримав Джек Пеланс (при народженні — Володимир Палагнюк), син емігрантів. Палагнюк брав активну участь в українському еміграційному житті Америки. На фестивалі російських фільмів у Голлівуді Джек Пеланс відмовився від звання «народний артист Росії» сказавши: «Я — українець, а не росіянин».

Кадр з фільму.

«Острів проклятих»

Америка середини 50-их. На віддаленому від усього світу острові розташована спеціальна лікарня для особливо буйних душевнохворих злочинців. У клініці відбуваються дивні події: за загадкових обставин зникла одна з пацієнток. Острів добре охороняється, навколо безкрайній океан, а катери приходять лише в певний час і місце. Втеча повністю виключена. У пошуках розгадки на острів прибувають два судові пристави: Тедді Деніелс, що страждає незрозумілими головними болями після трагічної загибелі дружини, і його напарник Чак Оул. Навіть на перший погляд їм стає зрозуміло, що на острові коїться щось недобре. Охоронці постійно напоготові, тримають палець на спусковому гачку, а згодом з'ясовується, що керівництво клініки приховує страшну таємницю.

Роль Тедді Денніелса грає Леонардо ДіКапріо, бабуся оскароносного голлівудського актора Олена Смирнова народилася в Одесі. Незабаром батьки відвезли її звідти до Німеччини, де видали заміж. Після розлучення вона емігрувала в США. Там у неї закрутився роман з італійцем — дідусем Лео. Їхнє щастя тривало недовго, оскільки він покинув Олену вагітною.

Кадр з фільму.

«Маленькі жінки» (1994)

Історія сімейства Мардж, що проживає в Конкорді під час Громадянської війни. Глава величезного жіночого сімейства відправляється на війну, а мати залишається одна з чотирма доньками, ледь зводячи кінці з кінцями. Дівчата намагаються не думати про погане, бадьоряться і моляться за свого батька. Старша Мег - милосердна і розважлива дівчина, яка завжди опікується молодшими сестрами. Вона готова прийти на допомогу і захистити всіх слабких. Джо - весела і шалена, яка з самого дитинства поставила перед собою мету стати знаменитою письменницею. Бет - мила і сентиментальна дівчина, яка живе в своїх мріях і насолоджується життям у всіх його проявах. Емі - примхлива і пустотлива сестра, яка готова на кардинальні зміни в житті.

Завдяки ролі у цьому фільмі номінанткою на «Оскар» стала Вайнона Райдер. Справжнє ім’я Вайнона Горовіц, також має українське коріння – предки актриси родом з Харкова.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: