У Львові стартував півмарафон на підтримку дитини із рідкісним генетичним захворюванням

img7763-b753d07a
Фото: ЛМР

У центрі Львова, після перерви, розпочався 6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021. Цього року у заході взяли участь близько 2500 учасників.

В рамках заходу проводять індивідуальні забіги на 21 км, 10 км та 4,2 км. Окрім індивідуальних дистанцій, були також передбачені командні змагання, естафета, дитячі старти (1000 м, 500 м та 100 м) та сімейний забіг (1,6 км), повідомляють у ЛМР.

Всі учасники, які подолають свою дистанцію, отримають пам'ятну медаль фінішера. Абсолютні переможці на кожній з дистанцій серед жінок та чоловіків отримають також грошові винагороди — загальний призовий фонд змагання складає 70 тисяч гривень. Призи також отримають переможці у вікових групах, командних забігах та естафеті.

6-й МОЛОКІЯ ЛЬВІВСЬКИЙ ПІВМАРАФОН 2021 долучився до збору коштів на найдорожчий укол у світі для маленької львів’янки Вікторії Полюги, в якої рідкісне генетичне захворювання – СМА. Сотні людей бігли дистанції із символічними стрічками на знак підтримки дівчинки.

Бігуни під час отримання стартового пакету на півмарафон мали можливість отримати символічну стрічку підтримки та здійснити добровільну пожертву. Також спортсмени публікували фото з пробігу з хештегом #МоясиладляВікторії та розповідали про дівчинку у пості.

«Сьогодні я буду бігти у підтримку маленької львів`янки, котра потребує нашої допомоги. У Вікторії рідкісне захворювання, на яке потрібно зібрати дуже великі кошти. Кожен з нас може долучитись, пожертвувавши на рахунок дівчинки хоч невелику суму. Разом ми зможемо врятувати життя Вікторії», — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, на рятівний укол потрібно зібрати 65 мільйонів гривень. Кошти потрібно назбирати до 1 вересня, аби встигнути вколоти цей укол до 2 рочків, інакше потім він не подіє і м’язи дівчинки перестануть працювати. Цей укол «ремонтує» ген, сила до м’язів Вікторії повернеться і вона зможе бігати разом з іншими учасниками марафон вже наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: