До Києва привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика 1710 року із Швеції

кон
Фото: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що до 30-річчя Незалежності України у Київ зі Швеції привезуть оригінал першої української Конституції Пилипа Орлика 1710 року.

За словами президента, Конституцію разом із булавами гетьманів Пилипа Орлика та Івана Мазепи можна буде побачити у Софійському соборі, пише УП.

"За 311 років ця Конституція ніколи не була на батьківщині. Це неправильно, несправедливо і це потрібно виправити. Так можна описати діалог, який ми вели декілька місяців із владою Швеції, де зберігається оригінал Конституції", - сказав президент.

Національний архів Швеції вже передав Україні три копії документа. Копії Конституційних пактів Війська Запорозького зберігатимуться у Верховній Раді, Офісі президента та Конституційному суді України, передає Еспресо.TV.

Про це президент Володимир Зеленский заявив на урочистому засіданні Верховної Ради до 25 річниці ухвалення Основного Закону.

"Можемо поділитися дуже хорошими новинами.Національний архів Швеції передав Україні три копії Конституції Пилипа Орлика.Одна вже зранку виставлена у фоє Верховної Ради України", - зазначив президент.

Зеленський додав, що друга копія зберігатиметься у його Офісі. Третю планують зберігати у КСУ "після перезавантаження органу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: