Де визнаватимуть українські паспорти вакцинації, - МОЗ

630_360_1614778750-966

Україна попередньо домовилася з Євросоюзом про синхронізацію сертифікатів вакцинації від коронавірусу, однак з іншими країнами, зокрема з США та Ізраїлем, необхідно домовлятися окремо.

Про це в етері телеканалу Україна 24 розповів заступник голови МОЗ Ярослав Кучер.

«Ми плануємо наступного місяця запускати через додаток «Дія» саме видачу сертифіката для людей, які отримали дві дози вакцини. Я отримав другу, протестував видачу міжнародного свідоцтва на собі, причому робив це в різних місцях, щоб перевірити, як це працює. Непогано працює», — сказав він.

Читайте також: Індія продовжує бити рекорди за смертністю від коронавірусу

За його словами, Дія буде синхронізована з системою E-Health. На кордоні з ЄС потрібно буде показати прикордоннику QR-код. Він просканує його і перевірить наявність сертифіката.

Паралельно триває розробка сертифікатів для тих, хто вже перехворів.

«З ЄС буде домовленість, ми є у всіх робочих групах, ми вже навіть обмінялися відповідними ключами для перевірки правильності та актуальності виданих сертифікатів, ми протестували деякі речі. Але з Ізраїлем, США та іншим країнами, які не в ЄС, треба буде домовлятися окремо. І цей процес вже триває, цим займається МЗС. Сертифікат діятиме стільки ж, скільки в Європі. Там є три терміни. Наступного тижня вже буде фіналізовано нормативний документ, який це регулюватиме. Щоб не було ніяких спекуляцій, то ми поговоримо про це вже у вівторок», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: