Камерну сцену театру Заньковецької відреставрують за понад 12 млн грн

1-393
Театр ім. Марії Заньковецької. Фото: Львівський портал

Камерну сцену львівського театру Заньковецької відреставрують.Тендер на проведення реставраційних робіт відбувся у вівторок, 29 червня.

Про це пише Zaxid.net.

Переможцем стала фірма «Будремсервіс», яка запропонувала провести роботи за 12,099 млн грн. Роботи планують завершити у 2022 році. Цьогоріч проведуть частину робіт, на які з держбюджету вже виділено 4 млн грн.

«Загалом це близько 12,5 млн грн на два роки. На цьогорічні фасадні роботи передбачено 4 млн грн. Це є реставрація фасаду, дверей, вікон та брами з того боку, де є вхід на камерну сцену. Наступного року плануємо провести внутрішню реставрацію камерної сцени. Це пивниця, перший поверх, а також другий поверх, де є Блакитна зала. Коли перейдемо до внутрішніх робіт, вистави на камерній сцені не будемо проводити. Ми вже попередньо домовилися з Першим театром та театром «Воскресіння», що орендуватимемо у них приміщення», – розповів ZAXID.NET директор театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк.

Кошти виділять із держбюджету в межах проекту «Велика реставрація». До слова, також у перелік потрапили ще 12 архітектурних пам’яток Львівщини. Чотири із них відновлять цього року. Окрім театру за державні гроші відновлять ще три замки – Жовківський, Олеський та Підгорецький.

Також Андрій Мацяк розповів, що за грантові кошти від посольства Японії у театрі відреставрують освітлення.

«Це 85 тис. доларів США. Є ще умова, що має бути співфінансування від місцевих органів самоврядування. Сподіваюся, що завтра підпишемо угоду про виділення 230 тис. грн з обласного бюджету, а також ще мають погодити міські депутати виділення такої ж суми», – пояснив Андрій Мацяк.

Ці гроші планують витратити на освітлення великої сцени та світла для виїзних вистав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: