У Лікарні швидкої допомоги починають лікувати порушення серцевого ритму

IMG_2614

В ЛШМД запрацював блок електрофізіології серця, де лікуватимуть порушення серцевого ритму.

Обладнання лікарні подарували благодійники.

«Це вже наша традиція – другий рік поспіль ми більше 300 тисяч доларів вкладаємо в медицину Львова. Думаю, ми це будемо підтримувати і надалі», - розповів президент групи компаній Meest Ростислав Кісіль.

У лікарні швидкої допомоги надають увесь спектр кардіологічної та кардіохірургічної допомоги, окрім лікування порушень серцевого ритму. Тож відтепер тут можуть лікувати ще й такі порушення.

«Ця апаратура є дуже рідкісною та високоспеціалізованою, і цієї допомоги потребує дуже багато людей. На жаль, нічим іншим, ніж таким обладнанням, дістатися до серця і відкоригувати збої – неможливо. Саме це обладнання буде рятувати людей, лікуючи порушення ритму серця», - розповів керівник лікарні Олег Самчук.

Лікування проводитимуть у новоствореному відділенні кардіохірургії та трансплантації серця міської клінічної лікарні швидкої допомоги. Як розповів керівник відділення Остап Герета, раптових серцевих смертей можна уникнути, якщо вчасно виявити проблеми із серцем і отримати необхідну допомогу. І нове  обладнання допоможе це зробити.

«Це найсучасніше обладнання в Україні, яке дає можливість бачити потенціали серця в різних його частинах власне зсередини і вносити корективи за різних патологічних станах. Раптові серцеві смерті можна попереджати, і для цього є це обладнання, щоб проводити діагностику таких станів та надавати вчасно медичну допомогу. Є ситуації, коли серце б’ється повільніше, є коли швидше, і за допомогою цього обладнання можна вносити корективи», - зазначив Остап Герета.

У блок електрофізіології серця проводитимуть радіочастотні абляції (немедикаментозний метод лікування аритмій. На сьогодні є однією з безпечних і ефективних процедур, до якої вдаються у випадку розвитку загрозливих для життя важких аритмій). Окрім радіочастотного генератора для проведення абляцій, є кріоаблятор, що дозволить виконувати так звану ізоляцію легеневих вен. За словами медиків, це обладнання є найсучаснішим, у Західній Україні такого немає.

Також у блоці є ангіографічна стійка, яка необхідна для надання допомоги при важких порушеннях серця.

У мерії нагадують, що кардіохірургічного відділення в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали близько року тому. Водночас до кінця року в лікарні планують оновити відділення терапії, кардіології та інфарктне відділення. Також оновлюють операційні в урологічному та хірургічному відділеннях. Загалом у лікарні є 40 об’єктів, де тривають ремонтні роботи.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: