У Мінсоцполітики пообіцяли збільшити суму допомоги при народженні дитини

dviynia_dity_novonarodzenni

Зараз ця допомога становить близько 41 тисячі гривень, а збільшити її хочуть до 50 тис.грн.

Міністерство соціальної політики України близько місяця тому подало до Верховної Ради законопроєкт, яким передбачається збільшення суми матеріальної допомоги батькам при народженні дитини.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми внесли законопроєкт перед 1 червня. Несправедливість обурює. І хоч трішечки треба допомагати людям. Ще у 2014-му або у 2015 році зафіксували допомогу при народженні дитини трохи більше ніж 41 тисяча гривень. Вона не індексується, не переглядається», – сказала вона.

Одна з найважливіших змін – це те, що державна допомога при народженні дитини буде щороку індексуватися.

«Ми прийняли таке рішення, що, перше, вона вже повинна бути 50 тисяч гривень при народженні дитини. 25% видається відразу, а все інше – частинами. Але індексується щорічно», – сказала Лазебна.

Якщо парламент схвалить законопроєкт, вже з січня 2022 року українцям виплачуватимуть збільшену суму допомоги при народженні дитини.

Зараз при народженні дитини держава виплачує до досягнення нею трьох років 41,28 тис.грн. Одноразово на руки мати отримує 10,32 тис.грн, сума, що залишилася виплачується з розрахунку 860 грн на місяць протягом трьох років.

Нагадаємо, що ще 26 травня Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» про розмір допомоги при народженні дитини. Виплата зросте з 1 січня 2022 року. Також буде проводитися щорічна компенсація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: