Які свята відзначають 29 червня (іменини, народні прикмети)

0200m4xe-6c70

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 29 червня в Україні та світі.

ІА Дивись.info склала добірку важливих подій і свят, які відзначають 29 червня в Україні та світі.

Свята та події 29 червня

Сьогодні — Міжнародний день тропіків. На тропічні регіони припадає 40% всієї території світу, приблизно 80% біологічних видів планети, значна частина її мов і культур. У тропіках проживають більше 800 мільйонів чоловік. І хоча тропічні країни досягли значного прогресу, вони, як і раніше, стикаються з різноманітними проблемами. Станом на 2018 рік майже 20% людей в тропіках не мають доступу до джерела чистої води, а 30% людей, що проживають там, не мають доступу до надійних джерел електроенергії, відповідно це не дозволяє закачувати воду для посівів, не дає можливості дітям вчитися після настання темряви, сім’ям проблематично отримувати доступ до Інтернет, а також здійснювати економічну діяльність і отримання доходів, якщо це стосується електронних систем, здійснювати безготівкові розрахунки по оплаті продуктів харчування, медичних послуг, живити системи охолодження абощо.

Окрім цього, 29 червня відзначають Всесвітній день промислового дизайну — Всесвітня організація дизайну була заснована в 1957 році групою міжнародних організацій, що займаються промисловим дизайном. Основна мета асоціації - просувати дисципліну промислового дизайну на міжнародному рівні.
Вперше оголошений в 2007 році, в зв'язку з 50-річним ювілеєм організації, WIDD покликаний підвищити обізнаність про професії промислового дизайнера і відстоює силу дизайну для прискорення економічного, соціального, культурного та екологічного розвитку.

Цього дня , 29 червня 1900 року, народився Антуан де Сент-Екзюпері, французький льотчик і письменник. Автор «Маленького принца».

Іменини 29 червня

Сьогодні іменини святкують: Евтропій, Тигрій, Тихон, Михайло, Петро та Павло.

Народні прикмети 29 червня

  • Якщо зранку роса на траві, то день буде ясним;
  • Якщо на вікнах осідає роса, то варто очікувати дощів;
  • Якщо польові квіти закривають пелюстки, то до негоди;
  • Якщо птахи низько літають, то до сильних злив.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: