Дев'ятирічний шахіст із Яворівщини завоював дві медалі на чемпіонаті України (фото)

maxresdefault

У Херсоні минулого тижня відбувся чемпіонат України з шашок-64 серед молоді, юніорів та юнаків. За медалі змагались 160 учасників з 14 областей України. Збірну Львівщини представляли 9 юних спортсменів.

Про це розповіли в управлінні молоді та спорту облдержадміністрації.

Так, змагалося четверо хахістів з Турківської ДЮСШ «Юність» та п'ятеро — з шашкового клубу Яворова. Грі у шашки турківчан навчає Богдан Москаль, а яворівчан – Юрій Кунець.

«Найуспішніше з Львівської області виступив 9-річний Михайло Щегольський із села Старий Яр Яворівського району. Серед шашкістів до 10 років він здобув бронзову медаль у програмі швидкі шашки (8 хв. на партію + 4 сек. на хід), срібну медаль у програмі бліц (3 хв. на партію + 2 сек. на хід) та 4 місце у класичній програмі (40 хв. на партію + 10 сек. на хід)», - сказано в повідомленні.

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

Непогано виступили й інші юні шашкісти Львівщини, увійшовши в двадцятку найкращих у різних видах програми.

Серед дівчат до 13 років Соломія Крецул з Турки посіла 8 місце в класичній програмі, 15 – в швидких шашках та 9 - в бліці, Соломія Кунанець з Яворова посіла 9 місце в класичній програмі, 10 – в швидких шашках та 8 - в бліці, а Павліна Голованич з Турки посіла 16 місце в класичній програмі, 14 – в швидких шашках та 16 - в бліці.

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА

Серед дівчат до 10 років Віка Голованич з Турки посіла 12 місце в класичній програмі, 12 – в швидких шашках та 10 - в бліці.

Серед дівчат до 16 років Ангеліна Титар з Турки посіла 9 місця у всіх видах програми.

Серед юнаків до 8 років наймолодший із збірної Львівщини Роман Павлик з Яворова посів 9 місце в класичній програмі, 6 – в швидких шашках та 10 - в бліці.
Серед юнаків до 10 років Іван Щегольський із села Старий Яр Яворівського району посів 8 місце в класичній програмі, 6 – в швидких шашках та 9 - в бліці.
Серед юнаків до 13 років Юрій Тістечок із села Старий Яр Яворівського району посів 8 місце в класичній програмі, 20 – в швидких шашках та 10 - в бліці.

Слід відмітити, що за результатами змагань Михайло Щегольський та Юрій Тістечок виконали норматив першого спортивного розряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: