На Львівщині викрили потужну нарколабораторію (фото, відео)

DBN_Lviv_30_06_21_8

Пів року правоохоронці працювали над викриттям нарколабораторії з виробництва метадону та одного з найнебезпечніших наркотичних засобів - карфентанілу, яку облаштували на Львівщині.

У пресслужбі Нацполіції області кажуть, що канали збуту небезпечних речовин вони налагодили як на території України, так і за кордоном— у країнах Євросоюзу, Білорусі, Молдові та Росії. Місячний дохід зловмисників становив близько 5 млн грн.

Організатор - 36-річний мешканець Львівської області, який залучив як «бізнес-партнерів» двох товаришів. Загалом до виготовлення та збуту наркотиків задіяли понад  30 осіб – переважно місцеві мешканці. Кожен відповідав за свій напрямок роботи: постачання компонентів для діяльності лабораторії, виробництво та збут психотропів, функціонування Інтернет-магазину, приймання замовлень, фасування тощо.

«Лабораторія з виготовлення та синтезу карфентанілу та метадону знаходилася на території однієї із приватних садиб у Львівській області. Аби розширити «асортимент товару», лідери угруповання налагодили постачання прекурсорів та інших наркотичних засобів з-за кордону», - йдеться в повідомленні.

Щоби приховати злочинну діяльність, перевізники – місцеві мешканці та іноземці, розфасовували «товар» у різні побутові предмети та розміщували його у «схованках» автомобілів, які постійно змінювали. Після успішно проведеної «операції» транспортні засоби продавали.

За попередніми даними правоохоронців, від кримінального бізнесу учасники угруповання отримували понад 5 млн грн «прибутку» щомісяця.

Вчора, 29 червня, після контрольної закупки кілограма  карфентанілу,  задля припинення злочинної діяльності учасників угруповання правоохоронці провели поліцейську спецоперацію, у якій було задіяно понад 350 правоохоронців.

Крім того, провели одночасно 46 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, розташування нарколабораторії, гаражних приміщень і транспортних засобах, які використовують фігуранти.

Вилучили понад 60 кг різних наркотичних засобів, зокрема понад 20 кг карфентанілу (із одного кілограма чистої речовини можна близького 100 кг готового до вживання наркотику).Також вилучено лабораторне обладнання та 250 л рідких компонентів для виготовлення небезпечних речовин.

Усім затриманим, серед яких - чотири  іноземці, повідомлено про підозру.

Водночас вирішується питання щодо накладення арешту на 16 будинків, 15 автомобілів, 13 квартир, 2 гаражі, фермерське господарство та базу відпочинку, які фігуранти придбали за гроші, здобуті злочинним шляхом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: