Стало відомо, скільки оздоровчих таборів для дітей працюватимуть на Львівщині цього літа

dity-860x484
Фото з відкритих джерел.

На Львівщині цьогоріч працюватимуть 10 оздоровчих таборів для дітей.

Про це розповіли під час брифінгу у ЛОДА.

Як розповів начальник відділу сімейної політики управління з питань сімейної політики та співпраці  з громадськими середовищами департаменту соціального захисту населення ЛОДА Микола Немчук, табори повинні відкритися впродовж двох тижнів.

«Загалом в області планують діяльність 10 стаціонарних позаміських таборів оздоровлення та відпочинку. На сьогодні відкрився заклад «Ровесник» у Червоноградському районі. Решта закладів – на стадії перевірки Держпродспоживслужбою, ДСНС, Держпраці та комісіями райдержадміністрацій. Без таких дозвільних документів заклади не зможуть почати свою роботу та приймати дітей. Заклади планують розпочати роботу упродовж наступних 2 тижнів», - розповів Микола Немчук.

У Держпродспоживслужбі кажуть, що під час перевірки були виявлені недоліки.

«Відповідно до рішення голови облдержадміністрації, при кожній ОТГ чи райдержадміністрації, на території яких є табори, створені оперативні штаби та робочі групи. Загалом цього року планувалась робота 14 таборів – стаціонарних, таборів із денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів і один наметовий табір на турбазі «Карпати». На сьогодні Держпродспоживслужба обстежила 11 закладів. Виявлено деякі недоліки, які усунули або усувають», - розповів головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  Ростислав Валовий.

«У нас на обліку на сьогодні 11 закладів оздоровлення та відпочинку дітей. У червні ми провели одну планову та одну позапланову перевірки – «Динамо» у Славському і «Зірниця» у Лісовичах Стрийського району. Там виявлено низку порушень, притягнуто до адмінвідповідальності керівників та дано термін на усунення цих порушень. Решту закладів перевірятимуть до 12 липня», – розповів головний інспектор відділу безпеки ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Юрій Юренц.

У ЛОДА наголошують, що, відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні бути внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей (rstmo.ioc.gov.ua). Батькам рекомендують при виборі табору оздоровлення та відпочинок дітей обирати заклад внесений до  Державного реєстру.

В обласному бюджеті на 2021 рік на оздоровлення дітей було передбачено 12,5 млн. грн, за ці кошти заплановано придбати 1570 путівок до дитячих  закладів оздоровлення та відпочинку на території області та узбережжі Чорного моря.

Крім того, понад 15 млн грн на ці потреби передбачено в бюджетах територіальних громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: