У притулку «Домажир» розповіли про стан нових ведмедів

2f67c4fcd3d36b0b
Фото: Суспільне.

Трьох нових ведмедів — Сірка, Руту та Андора у притулок «Домажир», що на Львівщині, привезли із приватного зоопарку біля Сколе. Тварин забрали минулого тижня. Дорогу вони перенесли добре. Упродовж цього часу їх оглядали ветеринари і зараз у тварин триває адаптація.

Про це пише Суспільне.

Ведмежа Андор, якому незабаром буде 6 місяці, привезли з міста Сколе разом із батьками — Сірком і Рутою. Поки що це єдине ведмежа у притулку, тому потребує особливого догляду та раціону. Ветеринари склали для нього спеціальний режим та меню.

«Як і будь-яке дитинча, Андор потребує особливого підходу, зокрема у харчуванні – потребує пом’якшену їжу, сухе молоко, оскільки в такому віці ще його мама вигодовує і загалом більше уваги вимагає», — каже доглядач за тваринами Роман Ганас.

За тиждень ведмежа вже звикло до своєї нової домівки. Андор добре себе почуває і активно поводиться.

«Він бавиться своїми іграшками, плаває у ванночці, хлюпається водою і добре почувається», — каже менеджерка із маркетингу ведмежого притулку «Домажир» Ольга Федорів.

Батькам Андора Сірку та Руті вже по 13 років. Вони також залишаться у притулку.

«Батьки живуть окремо від нього, оскільки в природі вирощує дитинча тільки мама, а тато не бере участь у вихованні», — додає Роман Ганас.

Ведмідь Сірко тепер найбільша тварина у притулку. Його вага — понад 400 кілограм. Зараз він разом з Рутою перебуває в адаптаційному вольєрі. Згодом ведмедів переведуть у великий вольєр, де вони житимуть у природному середовищі. З їх появою тепер у притулку є 25 ведмедів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: