У Рудному викрили кооператив, який займався земельними махінаціями

землі
Фото ілюстративне

Суд повернув у власність Львівської ОДА земельну ділянку біля Рудного, яку незаконно приватизував обслуговуючий кооператив.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,11 га, яка розташована за межами Рудного. Її вартість становить 557 тисяч гривень.

Незважаючи на те, що згадана ділянка належала до держвласності і входила у підрядкування Львівської ОДА, її встиг незаконно приватизувати обслуговуючий кооператив.

Як встановило слідство, для реалізації цієї земельної оборудки голова обслуговуючого кооперативу підробив документи й подав їх до Рудненської селищної ради, аби отримати ділянку у власність.

«За відсутності будь-яких законних на те підстав обслуговуючий кооператив звернувся до селищної ради та подав недостовірні відомості, на підставі чого органом самоврядування було передано у власність вказану земельну ділянку, яка належить Львівській обласній державній адміністрації», – пояснюють у прокуратурі.

Відтак через порушення земельного законодавства України прокурори звернулися в суд, який задоволив позов і відібрав незаконно приватизовану ділянку назад у власність ЛОДА.

Водночас у прокуратурі додають, що голову обслуговуючого кооперативу обвинувачують у зловживанні службовим становищем та вчиненні службового підроблення. Слідство у справі вже завершили, обвинувальний акт вже скерували до суду, який має обрати посадовцю покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: