Як українські фанати відреагували на появу на трибуні вболівальника з російським триколором

v-gosdume-prizvali-rassledovat-izbienie-rossijskogo-fanata-ukraincami-na-evro-2020_1625040015677838409

Спроба російської пропаганди видати фото появи російського вболівальника серед українських фанів на стадіоні у Глазго за дружнє єднання провалилася з тріском.

«Пропаганда країни-агресора встигла розігнати перше фото. Але промовчала, чим ця історія завершилася.

P.S.

A вам теж цікаво, куди поділася ганчірка з його плечей?» – оприлюднили допис на сторінці UkrBall.

Дуже швидко з’явилися нові фотографії, де «заблукалий» росіянин вже без шапки-вушанки та російського триколора, футболка на ньому порвана, а сам молодий чоловік тримається за щелепу. Тож радісні новини на кшталт «мишебратья» змінилися гнівними: «У Держдумі закликали розслідувати побиття російського фаната українцями на Євро-2020».

«Такі речі неприпустимі. Засуджую і закликаю припинити подібні витівки. На трибуні ж є служба безпеки і система розпізнавання облич – за бажання можна знайти і покарати порушників. Не зовсім зрозуміло, чому не відреагувала служба безпеки і правоохоронці. Наші дипломати зобов'язані звернутися в поліцію з проханням розібратися з цим інцидентом. Справу треба довести до кінця», – сказав депутат Держдуми РФ Дмитро Свищов.

Серед тих, хто поширив фото російського фаната в обнімку з українським, російський опозиціонер, який нині мешкає у Києві, Ілля Пономарьов.

«УРА!!!! Україна перемагає Швецію і виходить до чвертьфіналу... У доданий час!

Тим часом в офіційному твіттері УЄФА запостив фоточку, як російські вболівальники починають підтримувати українську збірну», – написав Ілля Пономарьов.

Натомість у соцмережах з’явилося припущення, що начебто український фанат, який мирно обіймає російського, насправді спланована провокація.

«Якийсь мокшанин проліз в наш сектор та сфотографувався з кимось (можливо, Петровим або Бошировим). Це підхорпили кремлівські пропагандисти.

Правда виявилася іншою.

Судячи з фото, на трибуні трикольорну ганчірку забрали, шапку зняли, рузькоязичну щелепу виправили», – йдеться у дописі.

Фото з соцмереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: