Наслідки негоди у Львові ліквідовуватимуть й під час вихідних

зображення_viber_2021-07-01_01-51-33

Комунальні служби продовжують ліквідовувати наслідки вчорашньої негоди.

Як розповіла під час брифінгу заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, аварійні бригади працювали цілу ніч, щоб на ранок розчистити головні вулиці і забезпечити проїзд транспорту.

За її словами, роботи тривають, а вихідні планують оголосити робочими днями.

«Вчора ми мали другий буревій за тиждень. Маємо 238 повалених дерев, приблизно 120 з них у парках. Зараз працює 42 бригади над розкрижуванням і вивезенням дерев. Роботу розпочали ще вчора, зразу ж після завершення негоди. Працювали бригади, які відкривали дощоприймачі, адже у зв’язку з тим, що сильний вітер зривав листя і гілки, дощоприймачі забивалися. Тому, першочергово, необхідно було відкрити їх. Зараз усі дощоприймачі ще раз оглядають і чистять. Було підтоплено 29 дахів, також у зв’язку з тим, що листя потрапляло у ливневу каналізацію. Її також прочищали. 24 дахи було пошкоджено, 2 з них оперативно відремонтували, решта в роботі. До робіт залучаємо підрядні організації», - зазначила вона.

Вона додала, що сталося кілька поривів на мережах електротранспорту.

Читайте також: Повалені дерева та зірвані дахи: що наробив львівський буревій (фото)

«Рух трамваїв і тролейбусів був зупинений на дві години, опісля почалося відновлення. О 21.45 год вже було частково відновлено рух електротранспорту. Сьогодні о 05.30 год весь електротранспорт вийшов на маршрути, крім трамваю №6. Він виїхав о 09.00 год, бо на вул. Б. Хмельницького необхідно було зрізати дерево, яке заважало руху. Виявлено 53 пошкодження на електромережах ЛКП «Львівсвітло». Над їх усуненням працює 10 бригад. Намагатимемося до кінця дня все відновити», - розповіла заступниця міського голови.

Читайте також: На Львівщині понад пів сотні населених пунктів через грозу залишились без світла

4 дерев повалено на цвинтарях, там теж працюють бригади, а на територіях навчальних закладів повалено 12 дерев, у 8 навчальних закладах є підтоплення.

«Підтоплення на дорогах були на вул. Сахарова, вул. Торф'яна, вул. Городоцька, вул. Наливайка та ін. У чому проблема на вул. Торф'яна, де було найбільше підтоплення? Там є два колектори: по одному йде річка Полтва, по другому йде дощівка. Коли є сильний дощ, виникає гідроудар і вода виливається назовні. Станом на зараз є виготовлене техніко-економічне обгрунтування, щоб вирішити, як унеможливити такі ситуації. Згідно з ТЕО, планується будівництво нового колектора на Торф'яній. Натомість зараз «Львівводоканал» робить поточні роботи, щоб унеможливити такі ситуації. Щодо населених пунктів, які долучені до Львова, є зафіксовано 5 повалених дерев, є пориви на електромережа ПАТ «Львівобленерго» у с. Малехів, тому поки цей населений пункт без світла. Однак бригади «Львівобленерго» мають все відновити», - додала вона.

Маруняк запевнила, що аварійні бригади працювали цілу ніч, щоб на ранок не було дерев на магістральних дорогах.

«Ремонтники працюють фактично цілодобово, вихідні плануємо знову оголосити робочими днями», - заявила Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: