У Львові з'являться томографи для дерев

зображення_viber_2021-06-30_22-13-40
Фото: ЛМР

Цього року у Львові то спека, то накриває ураган, який ламає дерева. Щоби зменшити збитки від стихії, варто детальніше обстежувати дерева.

Про це повідомляє Вголосу начальник управління екології та природних ресурсів.

Чимало дерев, які зніс буревій, мали недоліки, які помітили тільки коли дерево впало. Але, якби насадження обстежили, то ці проблеми б виявили раніше.

Найбільше дерев, які постраждали від негоди,  це – клен гостролистий, молоді платани та тополі чорні. Також зауважили, що платан потрібно добре «стригти» -  поки не сформує надійну міцну крону. Дорослі ж платани наразі надійно витримують буревії.

Потрібно вчасно проводити санітарну обробку дерев з великими кронами.

А під час реконструкцій вулиць начальник управління екології та природних ресурсів пропонує залишати до 25 % великих дерев у доброму стані. Інші ж варто замінювати.

«Ми оновлюємо покриття, комунікації, щоб це все слугувало ще 30-40 років. Чому до дерев має бути інший підхід? Вулиця Коновальця, Коперника, тепер Хмельницького і Бандери яскраво показують кожного буревію, що дерево з пошкодженим під час ремонтів коренем довго і добре не живе. А ось маленька вулиця Єфремова. Минулого року зробили ремонт хідників. Я умовляла обстежити і замінити аварійні дерева. Замінили лише чотири вкрай поганих. Отримала ще істерику в коментарях від професійного еколога щодо зрізки розколотого ясена. І що? Буревій — мінус три дерева на Єфремова на машини»,  - йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: