Україна може підписати «авіаційний безвіз» з ЄС вже восени

авіапер
Ілюстративне фото

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що підписання угоди про Спільний авіаційний простір (САП) з Україною відбудеться цієї осені.

Про це Шмигаль сказав під час засідання уряду 30 червня.

«Угоду про спільний авіаційний простір з ЄС, сподіваюся, ми зможемо фізично підписати вже цієї осені. Така угода означає, що українські авіаперевізники отримають розширений доступ на ринок ЄС, і натомість європейські компанії зайдуть в Україну. Відтак конкуренція сприятиме зниженню цін», – сказав Шмигаль.

Він додав, що Рада Європейського Союзу раніше дала згоду на укладання авіаційної угоди з Україною. І це один із п’яти безвізів, які Україна планує підписати з ЄС у найближчі роки.

«Авіаційний безвіз у нас іде разом з промисловим, митним, цифровим та енергетичним безвізом», – зауважив він.

Шмигаль наголосив, що в уряду є чітка дорожня карта євроінтеграції, і її планомірно виконують не тільки для того, аби в один день вступити в ЄС, а й для внутрішніх перетворень держави на краще.

Нагадаємо, Рада ЄС дала свою згоду на підписання угоди про Спільний авіаційний простір (САП) з Україною, Вірменією, Тунісом і Катаром.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – це двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносини у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використовувати повітряний простір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: