Доба в ООС: окупанти поранили українського військового

оос
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

За попередню добу російські військові у районі проведення операції Об'єднаних сил 26 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зазначають, що у  напрямку Авдіївки окупанти здійснили 8 обстрілів із заборонених Мінськими угодами мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Неподалік Павлополя загарбники били зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Зайцевого росіяни обстрілювали українські позиції з великокаліберних кулеметів, тоді як у районі Опитного ворог стріляв із підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Талаківки окупанти застосовували 120-мм міномети, а біля Широкиного двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил зі 120-мм і 82-мм мінометів і автоматичних станкових гранатометів.

Стріляли також у  районі Водяного на Приазов'ї, неподалік Побєди та поблизу Старогнатівки.

У районі Світлодарська збройні формування РФ двічі обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Новотошківського ворог бив із гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту Новоолександрівка росіяни відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів.

Біля Золотого-4 ворог застосовував безпілотний літальний апарат для скидання пострілів ВОГ-17.

Крім того, окупанти обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури та приватний сектор Авдіївки зі 122-мм артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів.  На Луганщині було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10».

Унаслідок обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.  його госпіталізували до лікарні. Медики зазначають, що він перебуває у стані середньої тяжкості.

З початку доби 2 липня станом на 7:00 окупанти 6 разів порушили режим припинення вогню.

У районі Золотого-4  ворог обстріляв українські позиції з 82-мм мінометів. Поблизу Гнутового загарбники двічі відкривали вогонь зі 120-мм мінометів. Біля Авдіївки росіяни тричі стріляли зі 122-мм артилерійських систем, 120-мм мінометів і станкових протитанкових гранатометів.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України внаслідок цих обстрілів не зафіксовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: