Хто найчастіше подає законопроєкти і закони

БАГАТО.png.1200x630_q85_crop
Фото: ЧЕСНО.

Станом на кінець червня рекордсменами серед ініціаторів проєктів законів залишається подружжя народних депутатів «Опозиційної платформи — За життя» Наталія Королевська і Юрій Солод, які подали 263 і 240 законопроєктів відповідно, переважно разом.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Втім, якщо у Королевської є близько 2% прийнятих законів (п’ять), то жоден законопроєкт Солода законом ще не став.

В абсолютних числах найбільша кількість законів у нардепа «Слуги народу» і голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева — 47 із 194, прохідність 22%. Гетманцев також має найбільше законів, де він є єдиним ініціатором — дев’ять.

У відсотковому відношенні найбільшу прохідність законів має позафракційний Олесь Довгий, член медичного комітету, чиї 12 проєктів законів із 26, або 46%, стали чинними. Зауважимо, що загалом з-поміж усіх комітетів медичний має найвищий коефіцієнт проходження законопроєктів. Тож такий результат можна пояснити радше успішністю медичного комітету, аніж самого Олеся Довгого. Майже 46% прохідності законопроєктів має Оксана Дмитрієва, 42% — мажоритарниця з Херсонщини Вікторія Вагнєр (обидві — представниці «Слуги народу» та медичного комітету).

Примітка. Зауважимо, що на першому місці мав би бути Євген Яковенко, але він подав лише два законопроєкти, з яких один став законом. Через надто малу кількість проєктів законів не можна стверджувати, що він має найбільшу прохідність законопроєктів.

Станом на кінець червня 2021 року 420 чинних народних депутатів подали 3179 законопроєктів, з яких актами стали 296, тобто прохідність депутатських законопроєктів складає лише ~9%. Трохи вищий показник прохідності ініціатив Кабінету міністрів: із 437 проєктів законів стали чинними 75, або ~17%. Президент подав усього 144 проєкти законів, з яких стали чинними 83, або ~58%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: