KIVSH: еволюція від австрійських казарм, згодом заводу і до одного з найбільших креативних просторів Львова

kivsh-gromadskyj-prostir-vulytsya-shevchenka

У Львові ревіталізовують колишні цехи заводу автонавантажувачів, що на вулиці Шевченка, 120. Промислову територію перетворюють на креативний простір під назвою KIVSH, який об’єднає навколо себе фахівців креативної індустрії. Реконструкція промислових споруд австрійського та радянського періоду відбувається почергово. Відкрити першу чергу планують вже восени.

«В австрійські часи на цій території були казарми та військові склади, згодом у ХХ столітті - Львівський завод автонавантажувачів. Зараз ми ревіталізуємо австрійські промислові будівлі, даємо їм нове життя. Йдеться про переосмислення архітектурної спадщини, коли старим будівлям надаємо нових ідей та сенсів», — розповідає Катерина Книжицька, CEO KIVSH.

Проєкт KIVSH стане одним з найбільших креативних просторів Львова. Загалом територія нового мультифункціонального простору займатиме 20000 м. кв. KIVSH об’єднає в собі п’ять векторів: локації для роботи та партнерства, локацію спорту, краси та здоров’я, локацію смаку, освітній вектор та локацію мистецтва.

«Коли ми говоримо про KIVSH — ми говоримо про синергію креативу та бізнесу. Тут працюватимуть компанії креативної індустрії, запускатимуть інноваційні стартапи, відбуватимуться освітні програми нового ґатунку, лекції, майстер-класи, — каже Катерина Книжицька. — У просторі буде фітнес-клуб нового формату, зона краси та здоров’я, а також фудкорт, де поєднаємо гастрономічні заклади з різноманітною тематикою та кухнею. Ще одним ідейним напрямком є мистецтво: галереї, художні резиденції та майстерні. І, звісно, це буде місце для проведення різноманітних івентів».

Серед перших резидентів креативного простору фітнес-клуб нового формату Smartass, міжнародна мережа гнучких офісних рішень Regus (коворкінг, офіси), агенція продуктового дизайну та брендингу Qubstudio, рекламний холдинг Vitamin, кафе-кондитерська Cheese Bakery.

До роботи над проєктом залучено низку експертів, зокрема на різних етапах долучилися: засновник і голова Офісу Трансформації Максим Бахматов, гастроентузіастка та ресторанна критикиня Аврора Огородник, художник і засновник студії Aza Nizi Maza Микола Коломієць, арт-менеджер і засновник арт-центру «Я Галерея» Павло Гудімов, експертка із сучасного мистецтва та засновниця агенції культурного менеджменту Port.agency Катя Тейлор та інші.

Довідка: KIVSH — це сучасний креативний простір, розташований на місці колишніх цехів заводу автонавантажувачів у Львові (вул. Шевченка, 120). Промислові будівлі на цій території з’явилися в кінці XIX ст. Тоді Австрія там звела артилерійські казарми і військові складські приміщення. Казарми носили ім’я Леопольда Сальватора, який був австрійським ерцгерцогом з Габсбург-Лотаринського дому. Зі середини XX століття військові приміщення переобладнали в цехи Львівського заводу автонавантажувачів. Назва креативного простору має історичний підтекст. Адже на заводі, який тут діяв раніше, виготовили перший автонавантажувач зі змінним ковшем. Сьогодні у рамках простору ківш символізує поштовх/підйом на новий рівень унікальних ідеї, проєктів та знань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: