На Львівщині хочуть вакцинувати 10-15 тисяч осіб щодоби

IMG_5342-560x420
Фото з архіву.

Кількісні показники захворюваності зменшилися, але восени може початися четверта хвиля коронавірусу.

Про це під час брифінгу розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекцій на Львівщині Олег Когут.

«Рівень захворюваності в області є невисоким, але самозаспокоєння бути не може. За минулу добу госпіталізовано 22 особи, а загалом в 9-ти медзакладах перебуває на стаціонарному лікуванні 232 особи. З них 9 – у палатах інтенсивної терапії. Методом ПЛР було підтверджено коронавірус у 49 осіб. Тобто проблема продовжує існувати і, безумовно, є небезпека того, що коли закінчиться літній сезон та  розпочнеться навчальний період, може початися четверта хвиля захворюваності. Тож, щоб цього уникнути, максимально можлива кількість людей повинні бути вакциновані», - розповів Олег Когут.

За його словами, загалом в області провакциновано понад 173 тисячі осіб.

«Протягом останнього тижня щодоби на Львівщині вакцинують не менше 5000 осіб. Це позитивна статистика, але, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, кількість вакцинованих за добу в області повинна становити не менше 10 тисяч. Зокрема керівникам райдержадміністрацій та територіальних громад наголосили, що організація процесу вакцинації на місцях є під їхнім особистим контролем. Визначені координатори по районах і ОТГ, і я думаю, що ми вийдемо на необхідні показники, тим більше, шо вакцин в області є достатньо. Зокрема є близько 50 тисяч вакцин CoronaVac, якою вакцинуватимуть всіх, хто виявив бажання. Наступного тижня, ми вже маємо підтвердження від міністерства, прибуде близько 27 тисяч доз вакцини Pfizer, якою продовжимо вакцинувати визначений міністерством контингент – працівників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, судової влади, працівників соціального захисту та освітяни. За надходження більшої кількості вакцин ми розширимо цей контингент», - розповів регіональний координатор.

Він додав, що в області продовжують працювати центри вакцинації.

«На ці вихідні планується відкрити 14 локацій. З них 4 – у Львові та 10 – у великих населених пунктах, зокрема Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Золочеві, Бродах, Новому Роздолі, Новояворівську. Рекомендовано продумати відкриття центрів вакцинації в усіх великих населених пунктах, насамперед у колишніх районних центрах. Завдання міністерства вже на липень і серпень, що повинно робитися приблизно 15 тисяч вакцинацій на добу. Проводимо додаткове навчання медпрацівників»,- розповів Олег Когут.

Він також додав, що штам «Дельта» спричинює більш важкі форми захворювання.

«Якщо раніше один хворий на ковід міг заразити двох-чотирьох осіб, то є підтвердження науковців, що новий штам може заразити вдвічі швидше. Щеплення не дає 100% гарантії, що людина не захворіє. Але за період проведення вакцинації було доведено, що вакцинування будь-якою з вакцин, які визнані ВООЗ, як мінімум, не допустить до важкого перебігу захворювання. А не буде важкого перебігу – не буде ускладнень і летальних випадків», - наголосив Олег Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: