Нові ліжка в лікарнях та прискорення вакцинації: як Львів готується до штаму «Дельта»

hv-696x464

Міська комісія з ТЕБ і НС, прийняла рішення щодо збільшення кількості ліжок, дотримання карантинних обмежень та прискорення темпів вакцинації.

Міська комісія з ТЕБ і НС прийняла рішення щодо збільшення кількості ліжок, дотримання карантинних обмежень та прискорення темпів вакцинації.

«Ми активно моніторимо ситуацію щодо ковіду та нового штаму «Дельта» і, як ви бачите, ситуація загострюється у навіть таких країнах, які досить активно вакцинують – Велика Британія, Ізраїль. Ми бачимо, що робиться в сусідніх країнах, які межують з Львівщиною через кордон. Тому починаємо масову підготовку до цього нового штаму, і, за рекомендацією імунологів, треба бути набагато уважнішими, тому що він уражає і дітей, і молодих людей – тих, які раніше були поза зоною ризику», – пояснив керівник комісії, міський голова Львова Андрій Садовий.

Місто збільшить кількість резервних ліжок, а також звернеться до Міністерства охорони здоров’я з проханням відновити ковідні пакети у міських медичних закладах.

«На сьогодні ми маємо у Львові орієнтовно 2 тисячі ліжок у наших комунальних установах, які готові приймати хворих на ковід. Ми сьогодні на штабі прийняли рішення поступово збільшити цю планку до 3 тисяч. Це стосується всіх наших медичних установ, також ми будемо збільшувати кількість ліжок у нашій дитячій лікарні на Орлика. Сьогодні ми також від комісії звернулися до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, щоби відновили ковідні пакети в наших медичних установах, тому що сьогодні ковідний пакет має тільки лікарня швидкої допомоги серед наших комунальних установ, і там сьогодні 40 людей перебуває на лікуванні. Тому треба відновити їх і у 8-ій лікарні, і в дитячій лікарні, і в інших медичних установах. Треба готуватися, ми сьогодні маємо ту «золоту годину», як називають її лікарі, коли можна рятувати, і так виглядає, що за декілька тижнів ситуація може кардинально змінитися. Тому треба мати все готове», – додав міський голова.

Також у Львові прискорять темпи вакцинації.

«За вихідні орієнтовно 4 тисячі людей вакцинується. Вакцина є у достатній кількості, тому у всіх наших медичних установах можна прийти і провакцинуватися через суботу-неділю – було б тільки бажання людей», – заявив Андрій Садовий.

Також міський голова закликав усіх дотримуватись карантину, адже новий штам хвороби є значно агресивнішим і поширюється дуже швидко.

«Ми вже мали різний досвід щодо посилення карантину. Я би рекомендував людям все-таки утримуватися від гучних забав, особливо це стосується молодих людей, які думають, що все минуло. Ну, і масковий режим має бути обов’язково, якщо ви перебуваєте в публічних місцях, у транспорті, бо це наша з вами безпека. Краще не захворіти і бути здоровими, ніж потім героїчно лікуватися», – наголосив міський голова.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: