Верховна Рада посилила відповідальність за домашнє насильство

o_1ct85scaob3en7mbot1bgd1r48ck

1 липня Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Про це повідомляє офіційний портал Верховної  ради.

Законом удосконалено правове регулювання притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

За вчинення насильства, в результаті чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

Протягом 2021 року до уповноважених органів, що здійснюють заходи з питань запобігання та протидії домашньому насильству в Львівській області, надійшло 4474 звернень. 54 звернення надійшло від дітей, 284 - від чоловіків, 4136 - від жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: