На Вінниччині невдовзі після COVID-щеплення помер чоловік

2633c22-9b74e78-pfizer
Відкриті джерела

В Україні зафіксували першу смерть після вакцинації Pfizer/BioNTech. У Вінницькій області помер 47-річний чоловік.

Про це повідомляють у МОЗі.

"Щеплення проти COVID-19 було проведене мобільною бригадою о 13:45. Протягом 1 години після щеплення несприятлива подія після імунізації не була зафіксована. О 17:00 в пацієнта з’явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка", - йдеться у повідомленні Міністерства.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Вінницької області чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. У 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

У МОЗ наголосили, що летальні випадки після імунізації відносяться до випадкових подій та мають лише часовий зв’язок із попереднім щепленням. Вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Більше подробиць дивіться у сюжеті Espreso.TV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: