Що буде з українськими фестивалями цього року, або Куди поїхати у відпустку

6100f6e7-c29e-4531-b012-5a68adc129f6
В Україні 2021 відбудеться щонайменше шість масштабних музичних фестивалів. Фото: пресслужба фесту "Файне місто"

Нинішнього року фестивальне літо в Україні обіцяє бути насиченим. 

Нинішнього року фестивальне літо в Україні обіцяє бути насиченим.

Попри те, що адаптивний карантин продовжили до осені, нещодавно Кабмін вирішив послабити обмеження в межах культурно-розважальної сфери. Пом'якшення торкнуться, зокрема, проведення концертних, масових, культурних заходів.

Тому улюблені фестивалі вже ж відбудуться. Щоправда, з певними ньюансами. ІА Дивись.info пропонує підбірку наймасштабніших фестивалів, що пройдуть в Україні вже незабаром.

Фото: Festival Family

Atlas Weekend

Уже цього понеділка, 5 липня, у Києві, на ВДНГ, відбудеться один із найбільших фестивалів країни. Триватиме він увесь тиждень. Попри пандемію, на сцені виступатимуть іноземні виконавці, щоправда, більшість співаків все ж перенесли власні виступи на фестивалі вже на наступний, 2022 рік, зокрема німецький гурт Guano Apes, A$AP Rocky та ALT-J, а також британський гурт Placebo.

Однак організатори підготували меломанам подарунок — безкоштовних два дні — у понеділок та вівторок із ідентичним лайнапом (програмою), аби оминути скупчення відвідувачів. У безкоштовні дні виступатимуть, зокрема, Оля Цибульська, «Воплі Відоплясова», Михайло Поплавський, Тіна Кароль, Сергій Бабкін, «СКАЙ», «Друга ріка».

Для охочих безкоштовно відпочити на фестивалі діє одна умова — обов'язкова реєстрація, а на територію впускатимуть із вхідним квитком, який учасник отримає після реєстрації.

За словами організаторів, реєстрацію можна пройти, скориставшись офіційним сайтом заходу в розділі «Реєстрація на 5 та 6 липня». Натиснувши на нього, прогорніть у кінець сторінки та зареєструйтеся на один із днів, ввівши власні дані.

Фото зі сторінки у соцмережах atlasweekend

Упродовж фестивалю Atlas Weekend також працюватиме центр масової вакцинації. З 5 по 11 липня охочі зможуть зробити щеплення від COVID-19 у павільйоні №9 за попереднім записом.

«Це дасть можливість не тільки захистити більше людей від коронавірусної хвороби, але й популяризувати щеплення серед молоді», – пояснив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Центр вакцинації працюватиме усі дні фестивалю — з 10:00 до 16:00 години. Вакцинуватись там можуть всі охочі за попереднім записом, який доступний за посиланням (квиток на сам фестиваль для процедури імунізації мати не треба). У центрі щепитимуть вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.

А ті, хто хоче дочекатися виступів улюблених зарубіжних виконавців, які приїдуть вже наступного року, можуть скористатися квитками, придбаними торік чи нинішнього року: вони залишаються дійсними на нові дати Atlas Weekend у 2022 році. Крім цього, за вигідними умовами, ви зможете обміняти свої квитки та відвідати фестиваль цього року або ж повернути кошти.

Atlas Weekend започаткували 2015 року.

Тарас Бульба

У Дубно запрошують любителів рок-музики 16-18 липня на ювілейний «Тарас Бульба — Фестиваль впертого духу». Його вважають найстарішим українським фестом, що проходять з 1991 року на Рівненщині.

Крім цього, тут розгорнуть і літературну сцену, сюди приїдуть кобзарі та барди, проводитимуть різноманітні майстер-класи, працюватиме і Дитяча галявина із забавами для найменших відвідувачів.

Фото: woodhell_same

Щодня цілодобово діятиме чотири сцени. Цього року на «Тарасі Бульбі» пролунає однойменна рок-опера. Під час фестивалю окремою локацією стане «Курінь печерської сотні», на альтернативній сцені звучатимуть інді, фолк, кантрі, електронна музика. Виступлять, зокрема, Тінь Сонця, ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ, MOTANKA, KARNA, Фіолет, Жадан і Собаки.

В останній день фестивалю запалюватимуть сцену українські блек-металісти Nokturnal Mortum, I Miss My Death та інші.

Faine Misto 

Восьмий фестиваль рок-музики «Файне місто», який останні роки проходить на території Тернопільського іподрому, цього року відгримить з 28 липня по 1 серпня. Організатори обіцяють насичену програму, до Тернополя приїде низка іноземних популярних виконавців виконавців.

Традиційно на фестивалі працюватиме чотири сцени на різні смаки відвідувачів. На улюбленій DARK-сцені вперше виступлять FLESHGORE — легенди української death-metal сцени, приїдуть і польський блек-метал гурт БАТЮШКА, що славиться шоу із живим хором, співають старослов'янською мовою.

Фото: пресслужба фестивалю "Файне місто"

Також це і німецький готик-індастріал-метал гурт з Гамбурга Lord of the Lost, нью-металісти із Молдови Infected Rain, австрійські легенди BELPHEGOR, улюблені ПОРНОФІЛЬМИ з «молодістю та пак-роком» і багато інших.

А ще на Файному місті вас можуть одружити, ви здобуте громадянство «файної людини» та чудово проведе час.

БАНДЕРШТАТ

Волинський фестиваль українського духу – дійсно вартий уваги. З 2007 року Бандерштат проводять щорічно у Луцьку, останні роки – на околицях, у селі Рованці.

2021-го «Бандер» запрошує 6-8 серпня. Щороку сюди з'їжджаються кращі українські виконавці, а сам захід славиться тим, що вхід на нього заборонений з алкогольнем, водночас продаж спиртного на час фестивалю заборонений і в усіх місцевих крамницях.

Фото зі сторінки "Бандерштату"

Бандерштат сповідує дух патріотизму та пропагує праукраїнський стиль життя.

До фестивалю залишились лічені тижні, однак організатори поки не баряться розкрити, хто ж виступатиме ці три дні.

Фестиваль Захід 

ZAXIDfest, який торік організатори до останнього намагались провести навіть у вересні, цього року все ж відбудеться 27-29 серпня у селі Родатичах Городоцького району на Львівщині.

Фото з офіційної сторінки Захід фесту

З 15 червня організатори почали оголошувати цьогорічний лайнап, який переважно складається з українських артистів. Серед хедлайнерів фестивалю — «Океан Ельзи», The Hardkiss, 5nizza, «Один в каное», «Жадан і собаки», Ляпис-98, ДахаБраха, Karna, Latexfauna, Vivienne Mort, Вагоновожатые, Morphine Suffering, Space of Variations, Курган&Агрегат, Хамерман знищує віруси та інші.

Крім цього, тут також розглядають можливість тестування на коронавірус всіх відвідувачів.

Відвідувачі, які придбали квитки торік, можуть ними скористатися і цього року.

ZAXIDfest уперше провели в 2009 році в селі Звенигород на Львівщині, наступного року неподалік — у Старосільському замку, а вже наступні роки – у Родачичах, на відпочинковій базі «Сонячна Галявина» та донині на «Чарівній долині».

Республіка

Фестиваль «Республіка» завжди припадав на останні дні літа - початок вересня. Він про музику та стріт-арт,  до 2011 року щорічно відбувався у стінах Кам’янецько-Подільської фортеці. Тепер – у Хмельницькому.

2021-го свято музики відлунає 27-29 вересня.

Фото з офіційної сторінки фестивалю

Лайнап поки що не оголошують, але організатори розповіли, що другий день фесту стане шоукейсом, де українські музиканти зможуть представити свою творчість та нетворкати з музичними експертами. Тут глядачі та музичні експерти оберуть трьох виконавців, які отримають призи.

До слова, ще один із популярних міжнародних музичних фестивалів, який проходить у Києві, U Park остаточно перенесли на 2022 рік.

Підготувала Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: