Facebook видалила акаунт блогерки через допис про злочини радянської армії у Львові

Львів--1024x576
ivakhniuk.com

Соцмережа Facebook видалила акаунт журналістки та блогерки українського походження Устини Стефанчук, яка мешкає в Канаді, через допис про злочини радянської армії у Львові у липні 1941 року. Причиною цього стали «порушення стандартів спільноти».

Про це повідомляє Детектор медіа із посиланням на допис Устини Стефанчук, зроблений вже із нового акаунту.

«ФБ видалив мій екаунт з кінцями, принаймні так сказав, за допис про мою родинну історію, історію звірств щодо мого народу і фото жінки у вишитому вбранні... Зараз друзі, яким я безмежно вдячна, намагаються це вирішити. Але сам факт того, що ФБ витирає усю інформацію людини, з її дописами, фото, архівами без права отримати доступ до контенту і без права на апеляцію, це дуже дуже неправильно. І про це потрібно говорити!» – написала пані Устина.

Також блогерка втратила доступ до своєї групи «На своїй не своїй землі» у Facebook, а всі її дописи в цій групі також зникли.

Вона також продемонструвала скріншоти листування з Facebook. Соцмережа листом повідомила, що акаунт видалено на постійній основі через начебто порушення стандартів спільноти, натомість пані Устина вимагає пояснень, на чому саме базувалося таке рішення, якщо вона розповіла про справжню історію своєї родини та навіть не отримала права на апеляцію.

Сам же допис встигли передрукувати інші сайти, тому із повним текстом можна ознайомитись за покликанням. Ідеться про події 3 липня 1941 року, коли радянська армія відступала зі Львова під натиском Німеччини та знищила десятки тисяч українців, у тому числі тих, хто сидів по тюрмах як «контрреволюційні елементи».

«За даними львівських істориків, станом на 22 червня, у тюрмах Львова було ув’язнено близько 5 тисяч осіб – звинувачених у діяльності проти радянської влади. Свій допис вона супроводила фотографією дівчини у вишитому українському вбранні, яка була свідком тих подій.

«Саме тут доречна оця відома світлина, де жінка нажахана від побаченого у одній із львівських в’язниць. Світлина, зроблена саме 3 липня 1941 року. Ця дівчина у вишитім строю серед замордованих тіл, якнайкраще ілюструє усю макабричність моменту, де з одного боку – українка у вишивці, а з іншого – ціла машина вбивства. Нечуваний і небачений для Львова акт терору, на який не спромоглися ні поляки до того, ні німці по тому», - написала блогерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: