Оплата товарів в інтернеті : за перекази на картку можуть оштрафувати на 85 тисяч

instagram-business-tools-01-1472719594_25739600

Українці, які отримують оплату за свої послуги і товари на банківську картку фізособи, можуть заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн. і конфіскувати товар.

Українці, які отримують оплату за свої послуги і товари на банківську картку фізособи, можуть заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн і конфіскувати товар.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Як зазначають юристи, чинна система обміну інформацією між банками і фіскалами не дозволяє ефективно визначати порушників, хоча за законом приймати оплату на особисту картку заборонено.

Такі розрахунки проводяться з грубими порушеннями податкового законодавства, продавці отримують невраховані доходи, не платять певні податки, збори і обов'язкові платежі.

Обслуговувальні банки не зобов'язані повідомляти ДПС про відкриття особою карткового банківського рахунку. За таких обставин і сам факт наявності в конкретної особи карткового рахунку, і будь-які банківські операції через нього недоступні для фіскальних органів, що і дозволяє уникати сплати податків і взагалі уваги податків.

За правилами усі українці, які займаються підприємницьку діяльністю, повинні оформитися в якості фізосіб-підприємців. При цьому, залежно від оборотів, відрізняється і ставка єдиного податку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: