Україна є найнещасливішою країною Європи: статистика

f7d8ea17382191ac

Світовий звіт про щастя-2021 назвав Україну найнещасливішою країною в Європі. Коефіцієнт щастя дослідники оцінили у 4,9, тоді як середній у Європі – 6,4.

Про це повідомляють підсумки звіту.

Цього року дослідники враховували пандемію COVID-19 та її наслідки у різних державах, соціальну підтримку, свободу вибору, щедрість, сприйняття корупції у владі та бізнесі та нещодавній емоційний досвід, які переживали люди.

У звіті йдеться, що у найнещаснішій Україні конфлікти продовжують чинити тиск на її політику, безпеку та економіку. Зокрема корупція у владі залишається великою суспільною проблемою.

Канада залишається найщасливішою країною у Північній Америці, хоча її загальний світовий рейтинг з роками знизився.

Гаїті є найнещаснішою країною, слабка економіка і політична нестабільність посилилися пандемією, що звела нанівець зусилля зі скорочення бідності та збільшила нерівність.

Уругвай є найщасливішою країною Південної Америки, а Колумбія, Еквадор та Венесуела знаходиться на різних етапах росту рівня щастя, але їхні стосунки багато в чому взаємозалежні.

Фінляндія на вершині таблиці лідерів як найщасливіша країна у світі. Найрозвиненішою країною в Азії є Саудівська Аравія, а у Східній Азії та Океанії — Нова Зеландія. Найнещаснішою у регіоні залишається Індія. Найщасливішою у Східній Африці став Маврікій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: