Житла там не буде: Садовий застеріг забудовників, які хочуть викупити частину боргів ЛАЗу

DJI_0963

Сьогодні відбувається аукціон з продажу частини заборгованості Львівського автобусного заводу.  

Сьогодні відбувається аукціон з продажу частини заборгованості Львівського автобусного заводу.

Зокрема «Укрексімбанк» виставляє на продаж борг ЛАЗу на суму 76 млн грн. Йдеться лише про частину приміщень, які перебувають під заставою.

Міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу попередив забудовників, які зголосилися до участі в аукціоні, що місто не дозволить будувати на території ЛАЗу житло.

«Цей аукціон, який проводиться сьогодні – це продаж квитка на війну, бо той, хто купує борг, не отримує взамін якесь майно, а лише право вимоги боргу. Але ми бачимо, що на участь в аукціоні зареєструвалися будівельні компанії, тому я хочу дати чіткий посил: думайте перед тим, як брати участь в аферах. Там є чітке призначення землі – виробництво. Є позиція міста, більшості депутатського корпусу – виключно виробництво. Ми ні в якому разі не підемо на зміну призначення землі», - заявив міський голова.

Він розповів, що мав з цього приводу зустріч з керівництвом банку.

«Відбулося дуже багато зустрічей, одна з яких з головою правління «Укрексімбанку». Цей банк виставляє на продаж свій борг – 76 млн грн, який вони ніяк не можуть стягнути з боржника. Загалом цих боргів понад півмільярда. Я наголосив, що для міста важливо, щоби територія ЛАЗу була майданчиком для виробництва інноваційної техніки, тих же електромобілів. Ми про це говорили минулого тижня з послом Японії. Тому я б хотів чітко озвучити месидж – ця територія для виробництва. Це земля, яка є власністю громади Львова і там не буде жодних житлових масивів, як хтось собі планує. Хлопці, не влізайте в халепу і потім не говоріть, що ви того не чули. Це має бути виробництво. Якщо маєте фантазії про житло – забудьте. Не тратьте час і гроші», - додав Андрій Садовий.

Він нагадав, що було рішення Верховного Суду, яким було скасоване рішення про приватизацію підприємства.

«До сьогоднішнього дня ніхто ці справи не розслідує. З боку міста були десятки звернень. Я говорив з усіма президентами і прем’єрами про те, що потрібно повертати це все в державну власність і наводити порядок. Ми у Львові маємо потенціал, у нас був інститут, який проєктував автобуси, тролейбуси, маємо досвід виготовлення трамваїв, електробусів, тому гріх це не використовувати. А як ми хочемо мати ріст ВВП? Потрібні робочі місця, потрібні виробництва. А без допомоги держави це складно зробити. Наразі, будемо говорити з тими, хто придбає цю вимогу», - підсумував Андрій Садовий.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: