Ринок праці у сфері гостинності у Львові: кого шукають і скільки платять

unnamed
Фото з відкритих джерел.

Львів вже давно став гастро Меккою України. Сюди з усієї України їдуть за враженнями, новими кулінарними пригодами та просто гарно провести час із родиною та друзями.

Спеціалісти кадрового порталу grc.ua проаналізували ринок праці Львова у сфері гостинності.

У липні 5% усіх оголошень про роботу у Львові та області на сайті grc.ua пропонували роботу у кафе, ресторанах або готелях. Найчастіше роботодавці шукали кухарів (34% усіх вакансій зі сфери гостинності), персонал на кухню (30%), робітників кейтерінгу (7%), офіціантів та барменів (7%) та шеф-кухарів (7%).

Зазвичай, досвід роботи не вимагають (55% вакансій , але для кухарів, менеджерів з бронювання готелів та спеціалістів з продажів туристичних послуг досвід роботи бажаний.  Так, 35% роботодавців, які шукають робітників ресторану або кафе хотіли би бачити більш досвідчений персонал із досвідом від року до трьох. Якщо ж кандидат претендує на управлінську позицію, наприклад, шеф-кухар, спеціаліст з управління туристичним бізнесом, керівник відділу продажів у готелі, тоді необхідний досвід роботи від трьох років та навички керування командою (10%).

Графік роботи у сфері гостинності Львова переважно позмінний (55% усіх вакансій категорії). Вакансій на повний день трохи менше - 31%. Гнучкий графік пропонують 14% роботодавців сфери гостинності.

Серед необхідних навичок найчастіше зазначають: вміння працювати у команді (55%), ввічливість (50%) та відповідальність (36%). Також, бажано мати медичну картку. Третина роботодавців, які шукають кухаря, обов’язковою вимогою зазначають наявність професійного диплому та медичної картки.

Офіціантам бажано знати англійську мову (14%) або іншу іноземну (німецьку, польську, італійську).

Заробітна плата категорії коливається від 10 та 25 тис. грн, але залежить від розташування готелю або ресторану, меню та цінової категорії. Окрім фінансової компенсації, роботодавців пропонують нематеріальне заохочення. Так, у 86% оголошень про роботу у сфері гостинності Львова обіцяють додаткове навчання, оплачувані лікарняні (45%), знижки на продукцію (27%), корпоративи та розваги від роботодавця (27%), розвозку в нічний час (14%), надання спецодягу (34%), медичне
страхування (9%). 91% роботодавців категорії пропонує безкоштовне харчування для
співробітників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: