Кому Україна найчастіше відмовляє у в’їзді

74652

За перше півріччя 2021 року українські прикордонники відмовили у в’їзді до України у 1,6 раза частіше, ніж 2020 року. Найбільше відмов отримали росіяни — понад 2,8 тисячі осіб.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Упродовж першого півріччя 2021 року прикордонники відмовили у пропуску через кордон понад 19,3 тисячі осіб. Серед непропущених найбільше громадян Росії – 2818 осіб (цей показник збільшився у порівнянні з минулим роком у 2,7 раза)», — йдеться у повідомленні.

Додається, що частіше відмови у пропуску отримували також громадяни Молдови, Туреччини, Польщі, Румунії, Білорусі та Німеччини.

«Найбільше непропусків через кордон осіб зафіксовано в авіаційних пунктах пропуску, а також на кордоні з Росією, Молдовою та Білоруссю. Варто наголосити, що серед непропущених суттєво зросла й частка потенційних незаконних мігрантів – з 2270 осіб за перше півріччя минулого року – до 4058 осіб цьогоріч. І в цій категорії осіб передове місце посіли росіяни – 1236 громадян», — додали прикордонники.

Найбільшу кількість відмов пропуску через кордон потенційними нелегальними мігрантами зафіксували також в авіаційних пунктах пропуску – 62,1% від загальної кількості.

Здебільшого зростання пов’язане з карантинними обмеженнями та застосовувалося до іноземців, які прибували з країн зі значним поширенням COVID-19, а також не мали необхідних документів для в’їзду в Україну під час пандемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: